logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Theatervoorstelling: Straight White Men (Engelstalig)

donderdag, 15 oktober, 2015 - 20:00
Kaaitheater
Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel
theatervoorstelling
Straight White Men oftwel: Blank, Man, Hetero

Ed en zijn drie volwassen zonen komen samen om kerst te vieren. Bij een hap van de afhaalchinees en de nodige drank wordt er vrolijk geleuterd en gedold tot een bijna existentieel probleem ter sprake komt: als blanke heteroseksuele man ben je geprivilegieerd maar je beseft het niet en misschien is dat laatste wel het grootste privilege. Wat gebeurt er als je dat privilege kwijtspeelt?

Met Straight White Man begeeft de New Yorkse theatermaakster Young Jean Lee zich op het terrein van het klassieke, ‘naturalistische’ theater, maar ook dan blijft ze tegendraads, kritisch en geestig. Het stuk is een verre echo van Dood van een handelsreiziger van Arthur Miller, dat de morele conflicten van de blanke middenklasse in het naoorlogse Amerika ten tonele voerde. Met haar stuk legt Young Jean Lee de waarden van onze neoliberale maatschappij op de snijtafel en ons gevecht met alle mogelijke vormen van identiteit – etnisch, sociaal of seksueel.

Straight White Men stond hoog op de eindejaarslijstjes  van de New Yorkse theaterrecensenten.

Meer info. 

Deze activiteit wordt financieel ondersteund door

Praktisch:

- Donderdag 15 oktober - 20u15 aan het onthaal (De voorstelling start om 20u30 stipt!)

- Kaaitheater

- Deelnameprijs: gratis. Je moet wel inschrijven via het formulier beneden. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang.

 

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.