UZ Brussel steunt "Dokters van de wereld"

vrijdag, 11 september, 2015 - 08:00 to maandag, 30 november, 2015 - 00:00
Parc Maximilien
Brussel
UZ, Universitair Ziekenhuis VUB
gerlant.VanBerlaer@uzbrussel.be

Ook het UZ Brussel kan niet lijdzaam toezien hoe de stroom vluchtelingen in eigen land in nood is. Op initiatief van enkele ziekenhuismedewerkers en ondersteund door de directie van het ziekenhuis wordt steun verleend aan de mobiele medische hulppost die “Dokters van de wereld” biedt aan de vluchtelingen in Brussel. Sinds maandag draaien dokters, verpleegkundigen, tolken en mensen die logistiek willen helpen van het UZ Brussel en studenten van de faculteit geneeskunde en farmacie van de VUB mee in de Medibus, het mobiele kabinet, dat medische hulp verleent aan zowel volwassenen als kinderen. Niemand kan onberoerd blijven: http://blog.uzbrussel.be/2015/09/we-zijn-van-elkaar-afhankelijk.

Momenteel zijn er dus artsen, verpleegkundigen en logistieke medewerkers van het UZ ter plaatse geweest om de mobiele post te bemannen. Op dit moment is er nog nood aan mensen die kunnen tolken naar het Arabisch, daarnaast zijn er dringend krukken nodig.

Ik engageer me / I want to help

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.