Welke toekomst voor het Belgisch leger?

donderdag, 26 februari, 2015 - 10:00
Karel Van Miert
Van Gogh
upv
upv@vub.ac.be

belgisch leger

Ernest Hemingway wist het al: oorlogen komen voort uit de nalatigheid welvaart te verdedigen.

Terwijl de internationale spanningen toenemen, zien we in België de krijgsmacht echter almaar verder inkrimpen. Defensie is eigenlijk de familiale verzekeringspolis van de samenleving: klaar om bij te springen wanneer het echt mis gaat en liefst nog voorkomen dat het ooit zover komt.

De toekomst van het Belgisch leger - en bij uitbreiding van Europese defensie - heeft dus alles te maken met wat voor een verzekeringspolis
we als samenleving willen.

Inschrijven op voorhand is noodzakelijk

UPV-leden: 7 euro
Leden VKP VUB/EhB/UZ Brussel: 1 euro