Wereldpremière 'Bidon Jaunes': documentaire over waterproblematiek in Lubumbashi

donderdag, 3 december, 2015 - 20:00
Cinema RITCS
Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
UCOS, Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking
bram.cleys@ucos.be
www.ucos.be
Filmavond

Het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS) nodigt iedereen uit op de vertoning van Bidon Jaunes.

De documentaire Bidons Jaunes geeft inzicht in de problematische watervoorziening van Lubumbashi, de tweede grootste stad van de D.R. Congo. Studenten van de film- en theaterschool uit Lubumbashi (ETFL) realiseerden de film samen met studenten van het RITCS, onder begeleiding van docenten uit beide scholen. Ze werd geproduceerd door UCOS en Geneeskunde voor de Derde Wereld.

UCOS biedt twee gelegenheden om deze film te ontdekken:

1. Première van Bidons Jaunes op donderdag 3 december 2015, 20u
    Cinema RITCS
    RITCS - Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound
    Antoine Dansaertstraat 70
    www.ritcs.be

Met inleiding door regisseur Jan Vromman (RITCS) en in aanwezigheid van Fabien Honoré Kabeya Mukumba en Christian Kunda Mutoki van de Ecole de Théâtre et de Film de Lubumbashi. Na de voorstelling volgt een receptie. Deze voorstelling is gratis, maar je vooraf inschrijven is verplicht. Doe dat via dit formulier.

2. Vertoning van Bidons Jaunes op donderdag 25 februari 2016, 19u
    VUB Campus Etterbeek
    Meer informatie volgt

Met inleiding door regisseur Jan Vromman (RITCS). Deze voorstelling is gratis.

Wilt je zelf een Bidon Jaunes organiseren of heb je interesse om deze documentaire te gebruiken in het kader van lessen, presentaties, etc.? Neem dan contact op met bram.cleys@ucos.be! Wij bespreken graag de verschillende mogelijkheden.

Logos EhB RITCS, NAFTI, VLIR UOS, DGD, UCOS, G3W