Academic English 1 - semester 1

Lessenreeks
 Home ACTO  Click here to go the English version

De cursus

Deze cursus is gericht op het consolideren van de taalvaardigheid van studenten op een intermediair niveau. Het doel is om studenten bewust te maken van de vaardigheden die van essentieel belang zijn voor het studeren in een academische context. In deze cursus worden de kenmerken van meer formele academische stijl expliciet geïntroduceerd. De studenten zullen ook de kans krijgen om hun spreek- en schrijfvaardigheid door middel van een reeks praktische oefeningen te verbeteren. Studenten zullen evenzeer ondersteund worden om hun woordenschat en grammaticale vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens de les zal er specifiek aandacht worden besteed aan het organiseren van de eigen ideeën en het presenteren ervan in een goed gestructureerd geheel en op een zelfzekere manier.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor VUB-studenten die hun academische taalvaardigheden Engels wensen te ontwikkelen.

DocentJianwei Xu

Jianwei Xu heeft jaren ervaring als docent Engels als tweede/vreemde taal in hoger onderwijs. Ze behaalde een doctoraat in toegepaste taalkunde en een master in TESOL van La Trobe University, Australië. Ze woont al verschillende jaren in België, en is lid van het VUB personeel sinds oktober 2011. Jianwei Xu heeft eerder al de volgende modules onderwezen: ‘English Sociolinguistics’, ‘ELF in the Global Context’, ‘Historical English Linguistics’, ‘Communication Skills in English’, ‘Advanced Academic Writing’, ‘Academic Presentation Skills’, ‘Effective and Critical reading in English’.

Klik hier voor het lessenrooster

Tweede semester, 26 contacturen
Klik hier om het lessenrooster te raadplegen.

Inschrijvingsvoorwaarden

Je moet deelnemen aan een niveautest om jouw niveau Engels te kennen.

Prijs:
VUB -studenten/-personeel: 105
Andere: 210

Maximum aantal deelnemers

Niveaubepaling

Om aan deze cursus deel te nemen, moeten de studenten eerst een niveautest afleggen. Zo kan worden nagegaan of deze cursus wel geschikt is. Klik hier voor meer informatie over de niveautests.

Wie geslaagd is, krijgt een attest van ACTO.

Home ACTO

Course

This course is aimed at consolidating students’ language skills at an intermediate level, focusing particularly upon heightening the awareness of the academic English skills essential for studying and succeeding at an academic level. It introduces explicitly the features of more formal academic style. It also offers students the opportunity to improve their speaking and writing skills through a series of practical exercises. Extra support is provided for students to develop their vocabulary and grammatical skills.  In the class special attention is paid to encouraging students to organize their thoughts and present their ideas in English in a well-structured manner with more confidence.

Who is it for?

It is open to VUB students who wish to develop their academic English skills.

TeacherJianwei Xu

Jianwei XU has extensive experience in teaching English as a second/foreign language in higher education. She holds a PhD in Applied Linguistics and an MEd in TESOL from La Trobe University, Australia. She has been living in Belgium for several years, and has been a VUB member of staff since October 2011.
Jianwei XU has previously taught courses on ‘English Sociolinguistics’, ‘ELF in the Global Context’, ‘Historical English Linguistics’, ‘Communication Skills in English’, ‘Academic Writing’, ‘Academic Presentation Skills’, ‘Effective and critical reading in English’.

Where?

Click here for the timetable

When?

Click here for the timetable

Conditions for registration

Before you can take this course, you have to do a language test.

Please click here for more information and enrollment.

Please check the web page about paymentprices and price categories.

Price
VUB students/staff: 105 euro
Others: 210 euro

Number of participants

Level determination

In order to participate in this course, all students must first complete a level-test to determine that this is the appropriate course for them.

Certification

Upon successful completion of the course, students receive a certificate from ACTO.

Inschrijving / Registration

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.