BANG! | Glints + Faces on TV

www.kultuurkaffee.be
Cultuur

Glints

Label Run Tell Secrecy zendt zijn discipelen uit om het evangelie van donkere weemoed en bloedmooie tunes te verspreiden. De ‘otherworldly hiphop’ van Jan Maarschalk Lemmens aka Glints, nestelt zich als een heilbrengende boodschap in de schuilkelders van ieders hersenpan.

Live bijgestaan door gitarist/co-founder Mathias Bervoets en Soldier’s Heartleden Ferre Marnef (bas) en Benjamin Cools (drums), brengt Glints explosieve minimalistische elektronica met daarop poëtische teksten in een vlekkeloos Brits accent. ‘Poetic hiphop’ die doet denken aan het vroege A$AP Rocky.

‘Beat godfather’ Lefto, blogs als Disco Naïveté, de HumanHumancommunity maar ook Studio Brussel en De Morgen zijn het er allemaal over eens. Glints zit in de lift. De Red Bull Elektropedia Award voor ‘Most Promising Artist’, optredens in AB en een aftershow voor Years & Years zorgden ervoor dat deze groep hun kickstart niet gemist hebben. Glints zal schitteren in kleine heldere flitsen.

Faces On TV

Faces On TV, een groep die eveneens niet van de muzikale radar te slaan is. Zowel De Morgen als De Standaard tipten hen begin dit jaar nog als de revelatie van 2016.

Voor wie, vraag je ons? Wel, voor diegenen die vinden dat poppy en noisy samen best wel fijn klinken. Voor zij die het graag ijl en sensueel hebben, teder maar toch een beetje fel. Voor jou, denken we dan spontaan.

Frontman Jasper Maekelberg, best wel een grote mijnheer in wording, is niet alleen een begenadigd zanger/liedjesschrijver. Hij werkte als producer/mixer al aan de sound van onder andere Bazart, Gabriel Rios, Jef Neve, Nordmann, en Trixie Whitley.

Hun eerste single 'Run Against The Stream' werd gretig opgepikt door Studio Brussel en Radio 1 en hun nieuwste song 'Love/Dead' drong net nog De Afrekening binnen. Deze ijzersterke visitekaartjes bezorgden de groep podiumplekken in Vooruit, Trix, Muziekodroom, STUK, etc.

Hun derde single en de release van de debuut­EP verwachten we in het voorjaar van 2016.

Tweemaal een traktatie dus op jong beloftevol talent. Tickets kosten 5 (student) - 7 euro en zijn enkel verkrijgbaar via de avondkassa