logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Belgium Performance Festival III - How to Document a Performance

dinsdag, 4 oktober, 2016 - 12:00 to woensdag, 5 oktober, 2016 - 16:30
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Arts and Philosophy
Presentatiezaal - Groen Amfitheater - Esplanade
Performance Art

 

Het Belgium Performance Festival plaatst al ruim drie jaar performance art door Belgische kunstenaars en kunstenaars werkzaam in België in de kijker. Dit jaar wordt het festival gecureerd door dr. Stefan Wouters (VUB) in samenwerking met KultuurKaffee.

Tijdens deze editie focust het festival zich twee dagen lang op het thema ‘registratie’.
‘How to Document a Performance’ presenteert vertoningen van 30 kunstenaars die via uiteenlopende media gedocumenteerd worden.

 Vervolgens buigt het festival zich tijdens een interactief en artistiek symposium, samen met de bezoekers en gastsprekers, over de relatie tussen het efemere karakter van een performance en haar vaak statische registratie.

Centraal hierbij staat de vraag wat de meest adequate werkwijze is om een performance vast te leggen met het oog op archivering en overlevering naar de volgende generaties.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS:

Anna Kosarewska - Bart Van Dijck - Ben Brohanszky - Céline Gillain - Dave Nuyts - Dawid Wojtalewicz - Dennis Tyfus - Eddy Ausloos - Erin Helsen - Francis Denys - Frans Van Lent -Harry Gamboa Jr. - Isabel Tesfazghi Jo Caimo - Johanna van Overmeir Juan Pablo Plazas - Karina Beumer Kathelijne Adriaensen Katinka de Jonge - Liesje de Laet - Minja Gu - Monique Hendriksen - Philip Meersman Saori Kuno - Sjoerd Leijten - Sofia Caesar- Stefan Wouters - Timo van Grinsven - Wannes Wouters Wouter van de Koot

 

Bijlage: 
PDF icon bpf_3final.pdf