Binnenklasdifferentiatie - 'leer'-kracht voor iedere leerling

Faculteit: Interfaculty Department for Teacher Education
bij jou op school
IDLO nascholing op aanvraag

Leerverschillen zijn inherent aan elke klaspraktijk. Om positief om te gaan met deze verschillen binnen de klas en iedere leerling in de klas maximale leerkansen te bieden, is binnenklasdifferentiatie wenselijk.

Binnen deze nascholing staan volgende vragen centraal: Wat is binnenklasdifferentiatie (BKD) en wat is het niet? Wat is de basisfilosofie? Welke zijn de centrale principes die BKD vorm geeft? Hoe spreken we daarbij de 'leer'-kracht van elke leerling aan?

Het BKD-leer-kracht-model biedt handvaten aan om met binnenklasdifferentiatie aan de slag te gaan in de klas.

• Duur: 3u - in de vorm van een interactieve lezing, met ruimte voor discussie en ervaringsuitwisseling
  • Doelgroep: leraren of onderwijsondersteuners, alle niveaus
  • Lesgevers: Catherine Coubergs, Esther Gheyssens of Katrien Struyven (de lesgever wordt bepaald op basis van beschikbaarheid)
  • Kostprijs:  750 euro + verplaatsing H/T in kilometers VUB-locatie
Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.

Contact Nascholingen

Voor administratieve en praktische vragen rond nascholingen en studiedag ingericht door IDLO kan je terecht bij
mevrouw Nicole Van Sebroeck
Lok. 3B202