BRAM CLEYS "MIGRATIE EN ONTWIKKELING"

dinsdag, 18 oktober, 2016 - 18:00 to dinsdag, 18 oktober, 2016 - 20:00
GC DE KRIEKELAAR
Gallaitstraat 86 – 1030 Schaarbeek
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
Avondlezing

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek.

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie

Bram Cleys

Bram Cleys  is educatief medewerker aan het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS).

Kunnen meer investeringen in ontwikkelingssamenwerking migratie stoppen? Of is migratie net een hefboom voor ontwikkeling in de herkomstlanden? Wat is de impact van ontwikkeling op migratie, migratie op ontwikkeling? Deze lezing gaat op basis van de feiten op zoek naar een genuanceerd antwoord. Ze zal daarbij ook aandacht besteden aan de mogelijkheden én beperkingen van ontwikkelingssamenwerking vandaag en de rol van individuen en burgerinitiatieven.

Inschrijven

De lezing gaat door op dinsdag 18 oktober 2016, van 18u tot 20u, in GC De Kriekelaar (www.dekriekelaar.be)

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’  dienen zich in te schrijven voor deze lezing.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.