• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • U kunt op dit moment niet nog een inzending doen.

CERN Physics Masterclass

donderdag, 11 februari, 2016 - 10:00
Gebouw G
1G003
jvlaer@vub.ac.be
Workshop

Elk jaar nemen ongeveer 10.000 leerlingen van middelbare scholen in 37 verschillende landen deel aan de Physics Masterclasses. Zij ontrafelen een dag lang de geheimen van de kwantumfysica bij een universiteit in hun buurt.

Ook aan de VUB vindt op 11 februari a.s. een Physics Masterclass plaats. Prof. Freya Blekman doet de basisinzichten in de kwantumfysica en de werking van de Large Hadron Collider op het CERN uit de doeken. Daarna ga je zelf aan de slag met de data die opgemeten werden in het CMS-experiment. Je onderzoekt de structuur van het proton en je gaat zelf op zoek naar het Higgs boson!

Aan het einde van de dag neem je deel aan een videoconferentie met wetenschappers in het CERN en studenten van andere Europese scholen om hun onderzoeksresultaten te vergelijken.

Deelnemen?

Dit programma vult een hele dag en deelname is helemaal gratis. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Zit je in het vijfde of zesde ASO en ben je gefascineerd door (deeltjes-) fysica? Dan kan je deelnemen.

11 februari 2016VUB campus Etterbeek.

10u00 Onthaal

10u30 Inleidende sessie