logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

  • Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Decreet van 24 juni 2016 en het Vlaamse sociaal beleid na de 6de staatshervorming

woensdag, 23 november, 2016 - 18:15
Faculteit: Recht en Criminologie
Vlaams parlement
Huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers, Leuvenseweg 86, 1000 Brussel
ASR (Alumni Sociaal Recht)

Met de zesde staatshervorming is een aantal bevoegdheden op het vlak van zorg en gezondheid overgedragen naar de deelstaten. Het Decreet van 24 juni 2016 houdende de Vlaamse sociale bescherming bouwt op dit vlak een soort Vlaamse sociale zekerheid uit naar het model van de reeds bestaande zorgverzekering. De goedkeuring van het nieuwe decreet is voor onze alumnivereniging een mooie gelegenheid om het Vlaams parlement te bezoeken op 23 november a.s. Wij krijgen eerst een rondleiding in het parlement. Met het oog op de geldende veiligheidsvoorschriften vraagt men ons alleen de toegang via het Huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers, Leuvenseweg 86,te gebruiken en een kwartier vooraf aanwezig te zijn. Aansluitend volgt een uiteenzetting in de Quinten Metsijszaal (2de verdieping). Wie niet kan deelnemen aan de rondleiding, kan nog aansluiten hiervoor. De receptie achteraf biedt ons de gelegenheid na en bij te praten.

Programma

  • 18u15: Onthaal

  • 18u30: Rondleiding

  • 19u00: Inleiding: Henri Funck, voorzitter ASR

    Uiteenzetting: het Decreet van 24 juni 2016 en het Vlaamse sociaal beleid na de 6de staatshervorming: mw. Elke Van den Brandt, Vlaams parlementslid, lid van de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

    Korte vragenronde

  • 20u00: Receptie, met aperitief, Italiaans buffet en nagerecht

Registratie

Het is spijtig genoeg niet meer mogelijk zich in te schrijven voor dit event. Wegens annulatie zal dit event terugbetaald worden na ontvangst van IBAN en BIC nr via evenementen.rc@vub.ac.be.

Deelname in de kosten: 30 euro (online te betalen via onderstaande module).

VUB-studenten 2016-17 en VUB-alumni 2015-2016 kunnen gratis deelnemen maar dienen verplicht te registreren uiterlijk 16 november 2016.

Gelieve de drie stappen van de betaling volledig te doorlopen tot en met de elektronische handtekening via uw digipass.

Op vraag van de centrale boekhouding zijn enkel online betalingen mogelijk via de eventlink, zonder factuur. (De VUB is niet BTW-plichtig voor dit event (Art 44 § 2,4° van de BTW code). U ontvangt een betalingsbewijs in uw inbox.