Duurzame Dinsdagen #1 - Een duurzame campus: coherent beleid en enthousiaste werknemers

dinsdag, 22 november, 2016 - 14:00 to dinsdag, 22 november, 2016 - 17:00
VUB, Pleinlaan 9, 1050 Brussel
Verdieping -1

De voorbije jaren werden op de VUB heel wat maatregelen genomen om een duurzame campus te worden. Via een participatieve workshop en een grote online enquête, stelde VUB eerder dit jaar aan haar personeel en studenten de vraag wat een duurzame universiteit voor hen betekent. De resultaten daarvan zullen op 22 november worden voorgesteld, samen met een aantal concrete initiatieven. Omdat de transitie naar een duurzame campus niet van groendaken, elektrische wagens en gezonde voeding alleen afhangt, zullen ook aan aantal VUB-personeelsleden oproepen tot verandering, en hun ideeën lanceren.

• 13:45 - Onthaal
  • 14:00 - Presentatie resultaten duurzaamheidsforum en bevraging + voorstelling VUB-beleid hierrond door Cathy Macharis en Nic Van Craen + Q&A
  • 14:30 - Case 1 - Niels De Temmerman: 'Duurzaam materialenbeheer en transformeerbare constructies op de VUB-campus'
  • 14.45 - Case 2: Philippe Merckx en Rebecca Lefevere: 'Het verduurzamingstraject van het VUB-resto'
  • 15.00 - Pauze
  • 15:15 - Case 3: Bas De Geus: 'De gezondheidsvoordelen van fietsen'
  • 15:30 - Case 4: Tom Deliens en Peter Clarys: 'Friet of fruit? Friet- en fruitexperiment in het VUB-restaurant.'
  • 15:45 - VUB'ers pitchen hun idee en roepen op tot actie:
    Inge Cornillie (VUB, FIMO) - Hergebruik van koffiegruis
    Philippe Westbroek (VUB, TechTransfer) - ESCO: een opportuniteit om energie te besparen?
    Ann Van Driessche (VUB, Marcom) - Countdown to zero
    Jean Hugé (VUB) - Welk soort CO2-compensatie voor VUB-dienstreizen?
    GreenTeam - Van akker naar campus: hoe het Boeren-en-Buren-project bekendheid geven?

Wil jij je idee pitchen? Neem dan contact met Goedele Nuyttens

• 16:00 - Verdeling actiegroepen en brainstorm
  • 17:00 - Receptie

Duurzame Dinsdag #2: e-commerce en duurzame stadsdistributie, klik hier.
Duurzame Dinsdag #3: naar een koolstofarme samenleving, klik hier.
Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.