Duurzame Dinsdagen #3: De transitie naar een koolstofarme samenleving

dinsdag, 6 december, 2016 - 14:00 to dinsdag, 6 december, 2016 - 17:00
Infopunt Europese Commissie
Archimedesstraat 1, 1000 Brussel

In Parijs werden afspraken gemaakt om de globale temperatuuropwarming beneden 2°C te beperken. Dat houdt in dat westerse landen tegen 2050 hun emissies van broeikasgassen met 80 tot 95% moeten verminderen. Een hele uitdaging, maar tegelijk ook de start van een wereldwijde wedloop met als inzet wie er het meeste zal kunnen profiteren van de explosieve groei in koolstofarme diensten, producten en productieprocessen. Welke opportuniteiten biedt dit voor Vlaanderen, en waar liggen de uitdagingen?

13:30 - Onthaal

14:00 - Introductie door Cathy Macharis

14:15 - Sebastian Oberthür (VUB): ‘Energie- en klimaatbeleid: Europese en internationale regelgeving’ + Q&A

14:45 - Tomas Wyns (VUB): ‘Een geïntegreerd industrieel en klimaatbeleid voor Vlaanderen' + Q&A

15:15 - Pauze

15:30 - Debat met Karel Debeuf (Raadgever Klimaat, Lucht en Hinder, Kabinet Joke Schauvlieghe), Matthias Bienstman (BBL), Els Brouwers (Essenscia - hoofd energie en klimaat), gemodereerd door Nic Balthazar

17:00 - Einde

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.