Emeritaatsviering Michel Flamée

Aula QB
Vakgroep Privaat en Economisch Recht
evenementen.rc@vub.be

De Faculteit Recht en Criminologie, en de Vakgroep Privaat en Economisch Recht in het bijzonder, vieren graag met u het emeritaat van Michel Flamée.

Op 10 november 2016 brengen diverse sprekers hulde aan Michel Flamée en zijn loopbaan en neemt hij zelf het woord met een rede over “Brave New World Revisited”.

Wij overhandigen hem dan ook het e-vriendenboek dat ter ere van de gehuldigde werd samengesteld.

De viering wordt afgesloten met een receptie in de zaal Nelson Mandela.

• 15:45 Ontvangst in Aula QB

• 16:00 Verwelkoming door Prof. dr. Fabienne Brison, hoofddocent Faculteit Recht en Criminologie en Faculteit ES VUB, advocaat

• 16:05 Prof. dr. Wilfried Rauws, decaan Faculteit Recht en Criminologie

Hulde aan Prof. dr. Michel Flamée: een briljant jurist en een humanist met een brede maatschappelijke kijk”

• 16:15 Prof. dr. Caroline Pauwels, rector VUB:
    Op de barricades van de vrijheid”

• 16:25 Stille woorden

• 16:20 Muzikaal intermezzo door de heer George van Dam

• 16:40 Prof. dr. Philippe Colle, hoogleraar Faculteit Recht en Criminologie VUB, gedelegeerd bestuurder Assuralia:
    MF, “L’homme révolté””

• 16:50 Prof. dr. em. Ludo Cornelis, hoogleraar Faculteit Recht en Criminologie VUB, advocaat:
    Mare Nostrum

• 17:00 Muzikaal intermezzo  door de heer George van Dam

• 17:10 Prof. dr. Karel De Gucht, voorzitter IES, Institute of European Studies en gastdocent Faculteit Recht en Criminologie VUB:
    Michel Flamée, een geëngageerd burger

• 17:20 Mr. Christine Gilles, advocaat:
    Le travail, est-il l’avenir de l’homme?

• 17:30 Muzikaal intermezzo door de heer George Van Dam

• 17:40 Prof. dr. em. Michel Flamée, hoogleraar Faculteit Recht en Criminologie VUB:
    Brave New World Revisited

• 18:05 Overhandiging van het e-vriendenboek

• 18.15-20:00 Receptie in zaal Nelson Mandela

Download hier het programmaboekje

Registratie en bestelling e-vriendenboek

Het is spijtig genoeg niet meer mogelijk zich te registreren voor dit event.

Wegens beperkt aantal beschikbare plaatsen is registratie verplicht.

Indien u niet aanwezig kan zijn maar toch het e-vriendenboek (of de gedrukte versie) wil bestellen kan dat ook via dezelfde link.
Neem alvast een kijkje in de geleverde bijdragen op de website van Michel Flamée.

De emeritaatsviering wordt mede mogelijk gemaakt door Die Keure, de Nationale Bank van België en onderzoeksgroep BuCo.