Filmvoorstelling ‘Reis zonder terugkeer – Voyage sans retour’

Gehost door Redelijk Eigenzinnig
Film + debate

Film

Vrijdag 16 december, om 18u30, start in de promotiezaal van gebouw D op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus van de VUB in Etterbeek de filmvoorstelling van ‘Reis zonder terugkeer – Voyage sans retour’.

De voorstelling past in het kader van het Global Migration Film Festival dat in 70 landen plaatsvindt en wordt gehost door Redelijk Eigenzinnig, het interdisciplinair keuzevak voor VUB-studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek. Ze wordt verder georganiseerd door de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met Myria en Unia.

De film vertelt het verhaal van de vele mannen en vrouwen van Marokkaanse en Turkse origine die zijn afgereisd naar België en wordt vertoond naar aanleiding van de Internationale Dag van de Migrant.

Na de voorstelling is er een paneldebat met mensen van Myria, Unia, migratie-experts en migranten rond de uitdagingen en opportuniteiten voor migranten. Na het debat wordt een drankje aangeboden.

Schrijf hier in voor de voorstelling