Hervormde lerarenopleiding

woensdag, 3 februari, 2016 - 13:15
Faculteit: Departement Lerarenopleiding (IDLO)
IDLO
idlo.nascholingen@vub.ac.be
mentorendag lerarenopleiding

Vanaf academiejaar 2016-2017 pakt de VUB haar lerarenopleiding anders aan. De missie blijft dezelfde. Het Interfacultair Departement LerarenOpleiding blijft leraren opleiden die in een team werken en die sterk staan om de talenten van iedere leerling in een omgeving vol diversiteit maximaal te ontwikkelen. Vanuit een onderzoekende houding ontdekken ze, met beide voeten in de praktijk, hoe ze hun vakexpertise optimaal in het onderwijs kunnen inzetten.

Maar de aanpak verandert. IDLO kiest bewust voor meer integratie van theorie en praktijk, een intensievere samenwerking tussen opleiding en werkveld, een flexibel en overzichtelijk programma voor studenten en een betere aansluiting op de schoolpraktijk door de opleiding in te delen op basis van de vakken die aangeboden worden in de secundaire scholen.

Om hierop optimaal te kunnen inspelen, wordt er vanaf '16-'17 gebruik gemaakt van een modulaire of thematische aanpak:

1. Urban Education
  2. Individueel leren van leerlingen (tutoring)
  3. Krachtige leeromgeving
  4. Diversiteit en grootstad
  5. Zorgend leerklimaat
  6. Brede school
  7. Keuzemodule

Elke module omvat zowel een pedagogisch-didactische als een vakdidactische leerlijn. Daarnaast doen studenten tijdens elke module ervaringen op via stages. Reflecties op die stages en hun professionele identiteitsontwikkeling zijn daarbij stevig in elke module verankerd. In de keuzemodule kunnen studenten zich verdiepen in vakdidactische en/of vakoverschrijdende inhouden.

Benieuwd hoe de VUB-lerarenopleiding er voortaan zal uitzien? Benieuwd hoe we een win-winsituatie voor jouw school kunnen creƫren?

Kom dan zeker naar deze workshop, waarop je een antwoord krijgt op al je vragen. Daarnaast zijn we ook benieuwd naar jouw mening en noden.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.