kortfilm BXL-NORD

www.redelijkeigenzinnig.be
kortfilm

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek.

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie

BXL-NORD

De kortfilm BXL Nord is een sociaal-artistiek project van Globe Aroma, onder leiding van Jan Geers en Jamal Boukhriss. De kortfilm is gebaseerd op verhalen en improvisaties van een diverse groep bewoners en bezoekers uit de Noordwijk. Een wijk in de schaduw van de Manhattan-torens waar migranten, wijkbewoners en toevallige passanten elkaars wegen kruisen. Na de kortfilm gaan we in gesprek met Brusselaars die bijdroegen aan dit project.

Inschrijven

De kortfilm wordt vertoond op dinsdag 18 oktober 2016, van 20u10 tot 21u30, in GC De Kriekelaar (www.dekriekelaar.be)

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’  dienen zich in te schrijven voor deze activiteit.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.