Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2015-2016

Opleiding Notariaat VUB i.s.m. ING en Wolters Kluwer
evenementen.rc@vub.ac.be

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck

De Opleiding Notariaat staat in voor de jaarlijkse organisatie van de leerstoel Gommaar Van Oosterwyck.

Met deze leerstoel wordt een drievoudig doel beoogd: hulde brengen aan ere-hoogleraar, ere-vrederechter en ere-notaris Gommaar Van Oosterwyck, een gelegenheid scheppen voor oud-studenten van de Opleiding Notariaat om de band met elkaar en met de medewerkers van de opleiding aan te halen, en het woord verlenen aan een gastspreker die een onderwerp dat in rechtstreeks verband staat met het notariaat en de daarmee verwante beroepen, op wetenschappelijke wijze behandelt.

De leerstoel werd voor het eerst ingericht in het academiejaar 1999-2000. Ze werd reeds toegekend aan: Prof. Paul Delnoy, Prof. Mariëtte Verrijcken, notaris Marc De Graeve, Prof. Alain Verbeke, notaris Pierre Van den Eynde, Prof. Alfons Heyvaert, notaris Karel Tobback, Prof. Yves-Henri Leleu, de heer Bruno Luyten, Prof. Annelies Wylleman, Prof. Mieke Coene, ere-notaris Patrick Van Hoestenberghe, notaris Alois Van den Bossche, Prof. Hélène Casman, de heer Bart Wylleman en Prof. André Michielsens.

De 17de leerstoel Gommaar Van Oosterwyck is dit jaar toegekend aan notaris Hans De Decker, voorzitter van het Comité voor Studie en Wetgeving, ondervoorzitter van de Benoemingscommissie voor het Notariaat en sedert dit academiejaar ook als professor verbonden aan de Master of Laws in het Notariaat aan de Vrije Universiteit Brussel. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 29 april 2016 om 14 uur (Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek, Gebouw D, Promotiezaal (D2.01). De titel van zijn voordracht luidt: “De Nieuwe Ventôse-wet: 15 jaar later”.

• Onthaal om 14 uur

• Verwelkoming door prof. dr. Elisabeth Alofs

• De nieuwe Ventôsewet: 15 jaar later’ door prof. Hans De Decker

• Toekenning van de titel van eredirecteur van de Opleiding Notariaat VUB aan prof. em. Hélène Casman en prof. em. André Michielsens

• Receptie

Inschrijvingen

Deelname is gratis mits inschrijving vóór 25 april 2016 via onderstaande inschrijfmodule.
Indien u echter graag een bijdrage levert aan de Master of Laws in het Notariaat kan u een bijdrage doen aan het Fonds Casman & Michielsens (vanaf 40 euro heeft u recht op een fiscaal attest).

De campus is bereikbaar via ingang 13 op de Pleinlaan (ingang 6 op de Triomflaan is gesloten wegens werken). Er is parkeergelegenheid onder de gebouwen Q, B en C.
Meer info over bereikbaarheid/campusplan.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.
Bijlage:
PDF icon uitnodiging.pdf