• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Mededeling van informatie aan en door werknemersvertegenwoordigers in collectieve overlegorganen

donderdag, 21 januari, 2016 - 18:00
Faculteit: Recht en Criminologie
Gebouw D
Promotiezaal D2.01
Alumni Sociaal Recht
T. 02/629 2564, 02/629 2644
studieavond

De sociale verkiezingen van 2016 zijn voor de Vereniging van VUB-Alumni Sociaal Recht (ASR) aanleiding om een drietal symposia te organiseren over aspecten verbonden met het functioneren van de collectieve overlegorganen binnen ondernemingen. In de plaats van te focussen op de procedure van de sociale verkiezingen zelf, gaan we in op een aantal thema’s die ook na de sociale verkiezingen relevant zijn.

Op 26 november 2015 lichtten we de juridische en arbeidssociologische aspecten van de bescherming van werknemersvertegenwoordigers toe. Het symposium van 2 maart 2016 gaat over het lot van de overlegorganen bij herstructureringen, overdrachten van ondernemingen, enz. Voor dit symposium nodigt ASR u graag uit in een later stadium.

Het tweede symposium van 21 januari 2016 behandelt de problematiek van de mededeling van informatie aan en door werknemersvertegenwoordigers in collectieve overlegorganen. Volgende topics komen aan bod:

• Welke informatie is de werkgever verplicht mee te delen en welke mag hij weigeren over te maken?
  • Hoe kan de werkgever zijn commerciële belangen hierbij vrijwaren?
  • Welke informatie mogen werknemersvertegenwoordigers in collectieve overlegorganen meedelen?
  • Wat is vertrouwelijke informatie? Wat bepaalt de privacywetgeving?
  • Via welke kanalen en op welke wijze mag informatie worden verspreid?

• 18-19u00: Onthaal met drankje en broodje
  • 19-20u30:
    • Verwelkoming: dhr. Jo Coulier, bestuurslid ASR en hoofdafgevaardigde ABVV Vrije Universiteit Brussel
    • Juridische analyse: mr. Dylan Casaer, bestuurslid ASR en advocaat aan de balie te Brussel
    • Praktische aanpak aan werkgeverszijde: mr. Joris De Wortelaer, praktijklector Vrije Universiteit Brussel en advocaat aan de balie te Leuven
    • Praktische aanpak door werknemersvertegenwoordigers: dhr. Marc Schepens, EFI-deskundige ACLVB
    • Debat en vragen
  • 20u30: Glaasje van de vriendschap

Inschrijvingen

• Studenten 2015-16 en VUB-alumni 2014-15 (tevens lid ASR): gratis
  • Magistraten met IGO-tussenkomst: geen eigen betaling (is aangevraagd)
  • Leden ASR: € 20
  • Andere deelnemers: € 30

Effectieve deelname geeft recht op een aanwezigheidsattest dat op verzoek na afloop wordt uitgereikt. Voor magistraten is de erkenning van het symposium als permanente vorming aangevraagd.

Wegens werken is ingang 6 aan de Triomflaan afgesloten en dient ingang 13 op de Pleinlaan gebruikt te worden (voor aanvang van de studiedag wordt hiervoor een barcode doorgestuurd). Bereikbaarheid en campusplan.

Registratie is verplicht. Doe dit ten laatste  op 15 januari 2016 via onderstaande inschrijfmodule.