logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Mentorendag - stage in de lerarenopleiding

dinsdag, 13 september, 2016 - 14:00 to dinsdag, 13 september, 2016 - 16:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Departement Lerarenopleiding (IDLO)
D
Promotiezaal D2.01
IDLO
02 629 20 63
idlo@vub.ac.be
IDLO nascholing

Als lerarenopleiding hebben we de verantwoordelijkheid om een goede en vakkundige opleiding, op maat van student-leraren, aan te bieden. Onze opleiding dient bij te dragen en te beantwoorden aan een variëteit aan competenties op school. Maar dit kunnen we uiteraard niet zonder u: leraren opleiden en hen een goede leeromgeving bieden is een zaak van opleiding en onderwijsveld samen. Wij zijn m.a.w. partners in het opleiden van leraren.

Binnen het partnerschap tussen de opleiding en het onderwijsveld is het begeleiden van student-leraren tijdens de opleidingsstages één van de voornaamste taken. In de praktijk gaat het daarbij om veel meer dan het louter ter beschikking stellen van stageplaatsen. Wederzijdse versterking en ondersteuning in het begeleiden van student-leraren is een gezamenlijk doel waarvan we beiden jaarlijks de vruchten plukken. Uw ervaringen, knowhow en deskundige ondersteuning zorgen ervoor dat vele van onze student-leraren de ‘praktijkschok’ als minder groot ervaren.

We denken continu na over manieren om de meerwaarde van ‘samen opleiden’ voor zowel de opleiding als het onderwijsveld te vergroten, om nog meer in te spelen op de maatschappelijke noden en om student-leraren nog beter op te leiden tot vakbekwame professionals. Daarom tekende de lerarenopleiding van de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met afgevaardigden van het werkveld en op basis van feedback van studenten een nieuw curriculum uit dat vanaf academiejaar 2016-2017 in werking treedt.

Tijdens de mentorendag geven we graag uitleg over de stagelijn, de inhoudelijke en praktische afspraken rond stage en de begeleiding van de stage.

 

PROGRAMMA

Onthaal vanaf 13u30

14u - 14u45: toelichting van het nieuwe curriculum & opzet stage

14u45 - 15u30: rollen en verwachtingen m.b.t. stagebeleiding

15u30 - 16u: rondvraag

 

DOELGROEP

alle vakmentoren, schoolmentoren, betrokkenen stage en/of directie