• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Politicologenetmaal 2016

donderdag, 2 juni, 2016 - 12:00 to vrijdag, 3 juni, 2016 - 13:00
Faculteit: Social Sciences and Solvay Business School
Gebouw D
Seminarielokalen
Vakgroep Politieke Wetenschappen samen met VPW en NKWP
Eline.Severs@vub.ac.be

Op donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2016 organiseren de Vereniging voor Politieke Wetenschappen (VPW) en de Nederlandse Kring voor Wetenschap der Politiek (NKWP) voor de vijftiende maal gezamenlijk het Politicologenetmaal. Het Etmaal wordt dit jaar georganiseerd door de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel.

Zoals gebruikelijk start het Etmaal op donderdagmiddag en eindigt het op vrijdagmiddag na de lunch. De klemtoon van het werk ligt in de 16 workshopsessies (twee sessies op donderdagnamiddag en twee sessies op vrijdagochtend). Aansluitend op de workshop sessies van donderdagnamiddag vindt de plenaire sessie plaats. Deze sessie vindt plaats in BOZAR, het Paleis voor Schone Kunsten, en vangt aan met de plenaire lezing van Joni Lovenduski, Anniversary Professor of Politics aan het Birkbeck College, University of London. Haar lezing zal het volgende vraagstuk behandelen: ‘Does feminism need political science?’ Na de plenaire lezing volgt de uitreiking van de Jaarprijs Politicologie (beste doctoraat in politieke wetenschappen) en de Daniël Heinsiusprijs (beste MA scriptie in politieke wetenschappen). Ook kent de Vereniging voor Politieke Wetenschappen aan een aantal van haar senior leden een erkenning toe voor hun bijzondere bijdrage aan de uitbouw van de politicologie in België. De plenaire sessie sluit af met een receptie en diner.

De 16 workshops bieden, in de loop van de twee dagen, ruimte aan 8 tot 12 papers. Deze papers behandelen diverse thema’s uit politicologische sub-disciplines zoals politieke communicatie, bestuurskunde, internationale betrekkingen, politieke economie, politieke sociologie, vergelijkende politicologie, politieke theorie en politieke methodologie. Zowel academische politicologen als praktijkpoliticologen nemen aan de workshops deel. Hoewel het merendeel van de aanwezigen een paper zal presenteren, is het ook mogelijk om workshops bij te wonen zonder paper. De voertaal van het congres is in de regel Nederlands, maar de plenaire lezing vindt plaats in het Engels. Een belangrijk aantal workshops hanteert ook Engels als voertaal.

Meer informatie over het Etmaal en de diverse workshops, vindt u in de bijgevoegde brochure. Indien u meer informatie over de diverse papers wenst, kan u de workshop voorzitters contacteren of de conferentiewebsite raadplegen: http://www.politicologenetmaal.eu/.

Deelnemers (zowel paper-givers als bezoekers) worden verzocht te registreren en hun registratiegelden te betalen voor 20 mei 2016.

Registratie voor het congres - Tarieven

In de registratie zijn inbegrepen: documentatiemap congres, koffie/thee pauzes, lunch, openingsreceptie en diner op donderdag 2 juni 2015 en lunch op vrijdag 3 juni 2015.

Bedrag niet-leden: Twee dagen: 175 euro; enkel op donderdag: 125 euro; enkel op vrijdag: 75 euro

Bedrag leden van de VPW/NKWP: Twee dagen: 125 euro; enkel op donderdag: 100 euro; enkel of vrijdag: 50 euro

Bedrag studenten: Twee dagen: 90 euro; enkel op donderdag: 70 euro; enkel op vrijdag: 45 euro

Het organiserend comité,