Taalcompetent voor een meertalige klas. Een blik op de taalcompetenties vanuit de meertalige klasrealiteit

zaterdag, 15 oktober, 2016 - 12:00
Faculteit: Interfaculty Department for Teacher Education
bij jou op school
IDLO-nascholing op aanvraag

De talige competenties die van leraren worden verwacht, staan beschreven in de publicatie “Dertien doelen in een dozijn”, een referentiekader uitgewerkt door de Nederlandse Taalunie, en de door de overheid geformuleerde basiscompetenties voor leraren. Maar hoe kunnen we die talige competenties inzetten om taalheterogeniteit in de klas te benutten en de taalontwikkeling van alle leerlingen te stimuleren?

Taalheterogeniteit in de klascontext vormt het uitgangspunt van deze sessie. We gaan na welke invloed taalheterogeniteit heeft op leren en lesgeven en wat het betekent om talig competent te zijn in taalheterogene klassen. We gaan dieper in op ondersteunende acties en tools om taalcompetenties van leraren met betrekking tot taalheterogeniteit te versterken en we wisselen ervaringen uit om als taalcompetente leraren effectief les te geven.

• Nascholer: Heidi Depraetere.
  • Datum in onderling overleg.
  • Doelgroep: alle doelgroepen.
  • Kostprijs: 750 euro + verplaatsing Brussel-locatie (in km).
Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.