Verwen je stem en gebruik ze goed

woensdag, 2 maart, 2016 - 14:00 to woensdag, 2 maart, 2016 - 17:00
Faculteit: Departement Lerarenopleiding (IDLO)
IDLO-nascholing

Wist je dat 50% van de leraren gedurende hun carrière kampen met stemproblemen? Je stem goed leren gebruiken is de boodschap! Hoog tijd om die stem eens goed te verwennen.... Tips & tricks voor een goede stemzorg komen in deze nascholing uitgebreid aan bod.

Spreken is een spiergebeuren. Dat is goed nieuws want dat betekent dat je de articulatie–, stem- en ademhalingsspieren kan trainen en versterken. Uiteraard worden er ook oefeningen gegeven zodat je thuis kan verderwerken. Eenvoudige oefeningen als de berenzit, de kurk, steek het spreken in je neus, ... worden samen in groep uitgevoerd.

PRAKTISCH

• Nascholer: Bernadette Timmermans, IDLO-lerarenopleiding, docent stempreventie. Bernadette is doctor in de medische wetenschappen en logopediste en doceert stem- en spraakvaardigheid aan het Rits (Erasmushogeschool Brussel). Daarnaast doceert ze stempreventie (IDLO) en presentatievaardigheden (faculteit LW) aan de VUB.  Zij is één van de stemvormers van zowel de oude rotten in het vak als de prille microfoonmedewerkers van de VRT en VTM.
  • Kostprijs: 50 euro
  • Maximum aantal deelnemers: 25
Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.