Voorkennistoets met directe feedback - 4 april

StudieBegeleidingsCentrum
begeleiding@vub.ac.be

Voor wie?

Test academische taalvaardigheid: alle toekomstige studenten.

Testen wiskunde, chemie en fysica: alle toekomstige studenten die wiskunde, chemie, fysica of statistiek in hun vakkenpakket hebben.

Kostprijs

Test jezelf en ontvang direct feedback

Een goede beheersing van het Nederlands is van groot belang voor je slaagkansen in het hoger onderwijs. Je zal bijvoorbeeld uit verschillende cursussen en handboeken moeten studeren en wetenschappelijke artikels moeten lezen. Men spreekt in deze context van 'academisch Nederlands' en aan de hand van een korte test kan je nagaan of je dit voldoende beheerst.

In sommige opleidingen krijg je ook een pak fysica, chemie en wiskunde op je bord geserveerd. Welke voorkennis er in al die gebieden van je verwacht wordt, hangt af van de opleiding die je wil starten. Zo heb je in het ene geval een stevige voorkennis wiskunde nodig en heb je in het andere geval best al gehoord van de wetten van Newton of van elementen in de tabel van Mendelejev.

Als je geïnteresseerd bent in een opleiding waar een of meer van deze vakgebieden in je vakkenpakket voorkomen, dan kan je aan de hand van een toets nagaan hoe het met je voorkennis gesteld is.

Na het afleggen van een voorkennistoets krijg je direct feedback van een studiebegeleider. Je overloopt samen waar mogelijke pijnpunten liggen en je krijgt advies over hoe je die kan aanpakken voor je aan je studie begint.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.