Programma We are VUB

Scroll down for English.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

09u30    Ontvangst en registratie
10u00 Congres deel 1
12u00 Lunch en beleving
13u30 Congres deel 2
14u30 Koffiepauze, animatie en beleving
15u15 Congres: slot
16u15 Receptie

VUB-voorzitter Eddy Van Gelder zorgt voor een warme verwelkoming. Marketingexpert Fons Van Dyck legt het belang van een merk uit. Dimokritos Kavadias en Didier Caluwaerts presenteren de resultaten van de allergrootste VUB-zelfbevraging ooit.  En tien professoren, onderzoekers, alumni en studenten vertellen waar ze de passie en de inspiratie vandaan halen om te doen wat ze doen. Tien presentaties van telkens tien minuten.

10 x 10 = 100% VUB!

Julie Umbrain, voorzitster van Vrij Onderzoek, heeft het over kritisch denken. Vruchtbaarheidsexpert Herman Tournaye over de mens die altijd centraal staat. Roboticaprofessor Bram Vanderborght heeft het over innovatie voor een betere wereld, alumna en politica Els Ampe over de relatie tussen de universiteit en de hoofdstad.

Onderzoeker Mohammad Salman vertelt over de VUB en de vluchtelingencrisis,  mobiliteitsexperte Cathy Macharis over hoe sterk duurzaamheid in het DNA van de VUB verankerd zit. De jonge onderzoekster Petra Van Mulders (CERN) gelooft dat nieuwsgierigheid de motor is van wetenschappelijke vooruitgang en deelt haar visie met ons.

Ph. D. student Myriam Halimi en professor Gily Coene van het genderonderzoekinstituut RHEA spreken over hun vrijzinnig wetenschappelijke activisme voor gendergelijkheid. Inge Knapen, Operations Director van Close the Gap, doet een boekje open over het maatschappelijk engagement in de internationale opdracht van Close the Gap. De Surinaamse student Krishan Harkhoe getuigt over studeren in Brussel en de individuele bewustwording tot wereldburger van internationale en Vlaamse studenten.

Download hier het programma.

Lunch, cocktails en Segways

Tijdens de lunch dompelen we je helemaal onder in het VUB-verhaal. Laat onze befaamde robot je een cocktail inschenken. Struin met je longdrink langs de We Are VUB-fototentoonstelling en geniet van het spetterende optreden van Urban Dance Floor. Ga met je teamleden of collega-studenten op de foto of daag hen uit voor een rondje 'wie heeft de grootste VUB-kennis'. De toekomst van de VUB? Die rijd je tegemoet op een Segway.

Twee rectoren en een filosoof

Eindigen doen we met rector Paul De Knop die het zal hebben over het verleden, het heden en de toekomst van de VUB, met rector-elect Caroline Pauwels die haar visie, inzichten en plannen met u zal delen én met filosoof Jean Paul Van Bendegem over vrijzinnigheid 2.0.

Tussendoor krijgen we muziek, filmpjes, animatie en beleving. Een smakelijke lunch  ’s middags en een sfeervolle receptie achteraf horen er natuurlijk ook bij.

We are VUB!
Overtuigd?
Schrijf je dan hier in.

English:

What will be on the agenda?

VUB president Eddy Van Gelder will begin with a warm welcome. Marketing expert Fons Van Dyck will explain the importance of a brand. Dimokritos Kavadias and Didier Caluwaerts will present the results of the biggest ever VUB  self-inquiry. And 10 professors, researchers, alumni and students will talk about where they find inspiration for what they do. Ten presentations in 10 minutes.

10 x 10 = 100% VUB!

The speakers confirmed so far are Julie Umbrain, president of Vrij Onderzoek, on critical thinking; fertility expert Herman Tournaye on how the person is always central;  robotics professor Bram Vanderborght on innovation for a better world; alumna and politician Els Ampe on the relationship between the university and the capital; researcher Mohammad Salman on VUB and the refugee crisis; mobility expert Cathy Macharis on how sustainability is firmly anchored in VUB’s DNA; and researcher Petra Van Mulders of CERN on how curiosity is the engine that drives scientific progress. More names will be added to the list in the coming days.

PhD student Myriam Halimi and professor Gily Coene of the RHEA institute for gender studies will present their scientific quest for gender equality. Inge Knapen, Operations Director of Close the Gap, discusses her global commitment in the international mission of Close the Gap. Surinamese student Krishan Harkoe reflects on studying in Brussels and how to become a cosmopolite at the VUB.

Two rectors and a philosopher

The event will close with rector Paul De Knop talking about the past, the present and the future of VUB. Rector-elect Caroline Pauwels will share her vision, insights and plans for the university, and philosopher Jean Paul Van Bendegem will discuss liberalism 2.0.

In between there will be music, short films and other entertainment, with a delicious lunch at midday and a lively reception afterwards.

We are VUB!
Convinced?