workshop "FORCED DISPLACEMENT AND PEOPLE’S ORGANISATIONS"

dinsdag, 22 november, 2016 - 18:00 to dinsdag, 22 november, 2016 - 20:00
COOP
Demetskaai 23 - 1070 Anderlecht
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek.

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie

Forced Migration and People's Organisation

During this workshop, Dr. Angie Gonzales (Global Coordinator of the International Coalition for Human Rights in the Philippines (ICHRP), a global network of organizations outside the Philippines, concerned about the human rights situation in the Philippines and committed to campaign for just and lasting peace in the country)testifies about the causes and consequences of various migratory phenomena in the Philippines: developmental projects, militarization, labor-export, natural disasters,  etc. Participants will investigate how these phenomena affect the Filipino communities, how they mitigate and try to organise as a means of self-protection against forced displacement. Community-based empowerment as a strategy against involuntarily dislocation: what can we learn from the Philippines?

This workshop is animated by Lars Van Densen, assistant at G3W, an NGO with partnerships in the Philippines.

Inschrijven

De activiteit gaat door op dinsdag 22 november 2016, van 18u tot 20u, in COOP (http://www.euclides.be/nl/centre/zuidhaven)

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’  dienen zich in te schrijven.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.