logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

World Day for Safety and Health at Work

donderdag, 28 april, 2016 - 12:00 to vrijdag, 29 april, 2016 - 00:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus

Veel werknemers ervaren een bepaalde druk om aan de verwachtingen van het huidige professionele leven te kunnen voldoen. Psychosociale risico’s zoals toegenomen competitie en hoge prestatie-eisen zorgen ervoor dat de werkplek een stressvolle omgeving wordt. De balans tussen werk en privé is soms ver te zoeken.

De “World Day for Safety and Health at Work” is een jaarlijkse internationale campagne, gehouden op 28 april, om de veiligheid en gezondheid op het werk te promoten. Dit jaar is het thema werkgerelateerde stress.

De dienst Preventie en Milieu vestigt graag de aandacht op deze campagne. De preventie van psychosociale risico’s op het werk is één van de kernthema’s van het welzijnsbeleid van de VUB. We streven ernaar om het onderwerp bespreekbaar te maken en om de personeelsleden die psychosociale risico’s ervaren op een gepaste manier te helpen.

Heeft u vragen over werkgerelateerde stress, neem dan contact op met de dienst Preventie en Milieu via preventie@vub.ac.be. Wordt u geconfronteerd met psychosociale risico’s op het werk? Dan kunt u terecht bij ons team van vertrouwenspersonen. Op de intranetpagina van de vertrouwenspersonen vindt u hun contactgegevens.

Meer info over de campagne:
http://www.ilo.org/safework/events/safeday/lang--en/index.htm 
http://www.un.org/en/events/safeworkday/