World War One and the End of Neutrality: A Question Asked in the Wrong Way ?

donderdag, 7 april, 2016 - 12:30
Paleis der Academien (KVAB), Simon Stevinzaal
Hertogsstraat 1, 1000 Brussel
CORE i.s.m. KVAB
02/629 1883 (Frederik Dhondt)
Lecture

De Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Recht en Criminologie, Onderzoeksgroep Contextual Research in law en de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Comité voor Rechtsgeschiedenis.

Hebben de eer u uit te nodigen op een voordracht door Prof. Dr. Eric Schnakenbourg, op 7 april 2016, in het Paleis der Academiën, van 12:30 tot 14:00, in de Simon Stevinzaal: World War One and the End of Neutrality: A Question Asked in the Wrong Way?

Prof. Dr. Eric Schnakenbourg (Université de Nantes) promoveerde tot doctor in de geschiedenis op een proefschrift over de relaties tussen Frankrijk en Noord-Europa (La France, le Nord et l’Europe au début du XVIIIe siècle, Paris: Honoré Champion, 2008). In 2013 verscheen zijn Habilitation à diriger des recherches over neutraliteit in de vroegmoderne periode (Entre la guerre et la paix, Rennes: PURennes, 2013). Hij is sinds 2009 lid van het Institut Universitaire de France. Sinds 1 oktober 2015 is hij professor aan de Universiteit van Nantes en directeur van het Centre de Recherche en Histoire Internationale et Atlantique.

Koffie en een lichte versnapering worden voorzien. Gelieve zich te registreren via onderstaande module.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.