Yellow Lounge-Klarafestival 2016

grietje.goris@vub.ac.be
Alumni-event

Klarafestival 2016

Verwacht je met deze editie van het Klarafestival aan een staalkaart van passiemuziek, van oud tot splinternieuw, van Oost tot West, van traditioneel tot innovatief, van puur muziek tot muziektheater, film en beeldende kunst.

De festivaleditie van 2016 is opgevat als een collage van universele verhalen over de passie van de mens en zijn compassie met de medemens, en met religieuze en spirituele muziek als vertrekpunt.

Of je nu blank of donker bent, jong of oud, gelovig of ongelovig, arm of rijk, lijden doen we allemaal wel eens. Gelukkig zijn er dan de muziek en de kunst waarin we troost en houvast vinden. Als dat gebeurt, verandert de emotie van het lijden in een universeel bewustzijn waarin we ook de ander herkennen. Wat de ander overkomt, raakt mij ook, alsof het mij overkomt, en omgekeerd. Passie wordt compassie.

De geest van een festival bestaat echter niet alleen uit de kritische reflectie, maar ook uit samen vieren. Ondanks het thema van lijden en medelijden is het Klarafestival opnieuw een groot feest: een ode aan de universele en helende kracht van muziek en aan de nooit ophoudende instroom van nieuwe ideeën en verrassende concepten.

YELLOW LOUNGE

Klarafestival voor VUB-studenten en studentenkringen

Op donderdagavond 24.03.2016 vanaf 20u in de Brusselse Nachtclub Le Mirano, Leuvensesteenweg 38, 1000 Brussel (Metro Madou)

·         Miloš Karadaglić – gitaar

·         Lucas en Arthur Jussen-piano

·         Esther Yoo- violon

·         Mengel & Berg –dj’s

Achtergrond

Het Klarafestival 2016 sluit af met de tweede editie van Yellow Lounge in Brussel.

Korte live sets van beroemde en opkomende artiesten uit de wereld van de klassieke muziek en dj’s wisselen elkaar af

De affiche belooft alweer vuurwerk: gitarist Miloš Karadaglić uit Montenegro, de broers pianisten Lucas en Arthur Jussen uit Nederland en de Amerikaanse violiste Esther Yoo. Hoewel deze toppers regelmatig op alle belangrijke podia van de wereld staan, zijn ze niet vies van een avond uit de bol gaan.

Slothappening in de ongedwongen sfeer van de Brusselse nachtclub Mirano. Klassieke muziek leeft.

Reductieprijs

10€ (i.p.v. 20€)

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.