• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Zomerdriedaagse binnenklasdifferentatie 2016

maandag, 4 juli, 2016 - 09:00 to woensdag, 6 juli, 2016 - 16:00
Faculteit: Interfaculty Department for Teacher Education
gebouw D
IDLO
idlo.nascholingen@vub.ac.be
IDLO-nascholing

Leerverschillen zijn inherent aan de klaspraktijk. Deze verschillen als troef inzetten met als doel elke leerling maximale leerkansen te bieden, is wat binnenklasdifferentiatie (BKD) doet.

Na twee succesvolle edities is de zomerdriedaagse anno 2016 terug. De driedaagse introduceert lesgevers en onderwijsondersteuners in de principes en methodieken van binnenklasdifferentiatie. Een dagelijkse variatie aan activiteiten werkt daarbij inspirerend :

• De plenaire sessies stellen het praktijkgericht BKD-leer-kracht model centraal; een model dat handvaten biedt om BKD te (h)erkennen en vorm te geven in lessen en op school.
• Keuzesessies bieden de mogelijkheid om een eigen invulling te geven aan de driedaagse. Elke dag worden er nieuwe sessies ingericht. Je bepaalt de dag zelf welke sessie jouw voorkeur heeft en sluit spontaan aan. Verschillende actoren binnen onderwijs, zoals leraren, directies, inspectie, begeleiders, lerarenopleiders en wetenschappers, verzorgen deze sessies. Er is telkens een aanbod afgestemd op BKD binnen basisonderwijs en binnen secundair onderwijs, gericht op BKD in de klas voor lesgevers en op school voor onderwijsondersteuners
• Het dagthema geeft telkens richting aan de sessies en het aanbod dat wordt voorgesteld.

U vindt het programma, evenals een korte omschrijving van de keuzesessies, onderaan in bijlage.

• Nascholers: Prof. dr. Katrien Struyven, Catherine Coubergs, Esther Gheyssens.
  • Doelgroep: leraren of onderwijsondersteuners, alle niveaus (o.a. basisonderwijs, secundair onderwijs, lerarenopleiding).
  • Prijzen:
      • €375