Academic English 5 - semester 1

acto@vub.ac.be
Lessenreeks
  Home ACTO  Click here to go the English version

INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUS KAN SLECHTS NA HET AFLEGGEN VAN EEN NIVEAUTEST.

Voor je deze les kunt volgen, moet je een niveautest afleggen. Momenteel is er geen niveautest voor Engels. Blijf op de hoogte van de start van de inschrijvingen en ons aanbodvul dit online formulier in.

De cursus

Deze cursus (academisch) Engels richt zich op studenten die het Engels al goed beheersen (vastgesteld a.d.h.v. de ACTO niveautest), en die hun kennis van de taal verder willen verfijnen. De cursus is erop gericht de deelnemers zo veel mogelijk de kans te geven om te functioneren in realistische contexten waarin ze (academisch) Engels hanteren. De contexten worden gecreëerd in de vorm van discussies waarbinnen studenten specifieke rollen opnemen (zoals discussieleider of notulist). Tijdens de discussies bespreken de studenten uiteenlopende teksten afkomstig uit Engelstalige bronnen, waardoor ze de kans krijgen om hun (kritische) leesvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid te ontwikkelen. Bovendien ligt er een sterke focus op de verwerving en het gebruik van een gevorderde woordenschat, meerbepaald van collocaties, waaraan remediëringsoefeningen voor grammatica kunnen worden toegevoegd.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor VUB-studenten die het Engels al goed beheersen en die hun (academische) taalvaardigheden Engels verder wensen te ontwikkelen.

Rachel Nye

Rachel Nye is een taaldocente met een CELTA-certificaat voor Engels als Vreemde Taal. Zij heeft ervaring opgedaan in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Zij is native speaker Engels en woont al verschillende jaren in België. Zij behaalde een doctoraat in Engelse linguïstiek aan de Universiteit Gent. Zij is lid van het ACTO-team sinds oktober 2013.

Klik hier voor het lessenrooster

Eerste semester - 26 uur
Klik hier om het lessenrooster te raadplegen.

Inschrijvingsvoorwaarden

Prijs:

VUB-student/-docent: 105 euro
Extern: 210 euro

Maximum aantal deelnemers

Niveaubepaling

Attest

Wie deze cursus succesvol beëindigt, ontvang een ACTO-certificaat