logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Actualia Arbeidsrecht

maandag, 15 mei, 2017 - 18:30
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
VUB Campus, Pleinlaan 2
OSB Oudstudentenbond Vrije Universiteit Brussel
02/644.64.60
info@osb.be
http://www.osb.be/vormingen
Professionele Permanente Vorming | Actualia Rechten

Permanente Vorming

Actualia Rechten

In onze voortdurend evoluerende maatschappij laat de noodzaak tot permanente vorming zich op alle vlakken voelen. Ook binnen de juridische sector is er de deontologische plicht om zich permanent te vormen. De Oudstudentenbond VUB vzw biedt de mogelijkheid om hier op een efficiënte manier op in te spelen en de nodige vormingspunten te verzamelen.

 

Sessies

Dinsdag 18 april 18u30
Actualia Europees Recht


Professor dr Hendrik Vos

De eurocrisis, de Oekraïnecrisis, LuxLeaks, de terreurdreiging, de vluchtelingencrisis. Telkens opnieuw worden de lidstaten van de Europese Unie met uitdagingen geconfronteerd die ze moeilijk alleen de baas kunnen. In deze lezing bekijkt Hendrik Vos aan de hand van concrete voorbeelden hoe Europa met crisissen omgaat en hoe de leiders zich van top naar top slepen.


Dinsdag 25 april 18u30
Actualia Erfrecht

Professor emiraat Hélène Casman

Het erfrecht wordt hervormd, zo verne­men we. Maar waarom moet het hervormd worden en hoe zou het hervormd worden? Professor Emerita Hélène Casman, erenotaris, lid van de expertenwerkgroep die de minister van justitie hierover adviseert, legt het u uit.


Dinsdag 9 mei 18u30
Actualia Economisch Recht

Professor dr Régine Feltkamp

Professor dr Feltkamp schetst samen met dhr. Danhieux een beeld van de actuele ontwikkelingen binnen het Economisch Recht. Tijdens deze sessie zal worden ingegaan op enkele evoluties aangaande het begrip onderneming, de nieuwe richtlijnen inzake de bescherming van be­drijfsgeheimen en vertrouwelijke informatie; recente rechtspraak inzake niet-concurrentie bedingen; consumentenbescherming en marktpraktijken en de geplande hercodificatie van de basiswetgeving. Het geheel zal worden geduid aan de hand van concrete toepassingen.


Maandag 15 mei 18u30
Actualia Arbeidsrecht

Professor dr Rauws

Professor dr Rauws focust zich tijdens deze sessie op de nieuwe evoluties inzake de wetgeving tussen werkgever en werknemers. Hierbij wordt o.a. ingegaan op de actuele ontwikkelingen van de zgn. ‘Wet Peeters’ inzake modulering van de arbeidsduur.

 

Inschrijven

De inschrijvingsprijs per sessie bedraagt €65 voor leden en €80 voor niet-leden. De inschrijvingsprijs voor de gehele reeks bedraagt €275 voor leden en €350 voor niet-leden.

Inschrijven kan via info@osb.be

In de inschrijvingsprijs zijn inbegrepen:

•    Deelname aan de voordracht
•    Een documentatiebundel
•    Broodjeslunch


Attest

Deelname aan een sessie geeft recht op een attest en 3 vormingspunten.


Locatie en tijdstip

VUB campus, Pleinlaan 2, 1050 Elsene

Dinsdag        18 april         18u30-21u30
Dinsdag        25 april         18u30-21u30
Dinsdag        9 mei            18u30-21u30
Maandag      15 mei          18u30-21u30