• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Algemeen Frans niveau 3&4 semester 1

maandag, 9 oktober, 2017 - 00:00 to vrijdag, 22 december, 2017 - 00:00
ACTO
acto@vub.ac.be
Taallessen

Home ACTO

De cursus
Voor wie
Docent

Inschrijvingsvoorwaarden
Maximum aantal deelnemers
Niveaubepaling
Attest

French level 3&4 - semester 1

De cursus

Deze cursus heeft als hoofddoel studenten van een B1-niveau in het Frans, op te tillen naar een B2-niveau. Aandacht gaat uit naar het ontwikkelen van mondelinge taalvaardigheid en presentatietechnieken. We lezen complexere teksten over hedendaagse thema’s en leren hierover in groep te debatteren. Argumentatietechnieken worden aangereikt, en de woordenschat uitgebreid. Aan het einde van de cursus voelen studenten zich in staat om een discussie in het Frans te volgen in een academische context en desgevallend te interageren. De vier competenties (luister-, spreek-, schrijf- en leesvaardigheid) komen zoveel mogelijk in gelijke mate aan bod, met een focus op spreekvaardigheid.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor VUB-studenten die al een gemiddeld niveau Frans hebben, m.a.w. niveau B1 in het Europees Referentiekader of ERK. Klik hier voor de beschrijving van de niveaus en die hun (academische) taalvaardigheden Frans verder wensen te ontwikkelen.

Docent

Nefertari Vanden Bulcke is sinds 2009 verbonden als taaldocente Frans aan ACTO – VUB.

Klik hier voor het lessenrooster.

Eerste en tweede semester
Klik hier voor het lessenrooster
.

Inschrijvingsvoorwaarden

A2/B1

Klik voor meer informatie over  inschrijvingsgeldenprijzen en prijscategorieën.

Maximum aantal deelnemers

Niveaubepaling

Intakegesprek met de betrokken docente tijdens de eerste les.

Attest

De studenten kunnen, bij het slagen voor de cursus, een attest krijgen van ACTO met vermelding van het niveau, het aantal uren en het eindresultaat.

Inschrijving / Registration