Architectuurweek

Esplanade 1e verdieping
Vakgroep ARCH, bru:tecture
secr-arch@ir.vub.ac.be

Niets is ondenkbaar. Zeker niet tijdens de Architectuurweek. Elk jaar opnieuw tasten onze studenten burgerlijk ingenieur-architect tijdens deze week de grenzen van de geïntegreerde ontwerp- en ingenieursdiscipline af. En dat is dit jaar niet anders. Op initiatief van studentenvereniging bru:tecture werken we van 20 tot 24 maart rond, in en op een air dome. Hoe zal deze fragile structuur, dit veranderlijk volume, ons gedrag en onze kijk op architectuur veranderen?

De architectuurweek is een evenementenweek die elk jaar georganiseerd wordt door de vakgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen en studentenvereniging bru:tecture. Voor de studenten ingenieur-architect worden er workshops georganiseerd, vinden lezingen plaats en neemt de eerste bachelor een kijkje in een ingenieursbureau. 's Avonds zijn er tal van fijne evenementen die op poten worden gezet door de studenten. Zo zal de documentaire "microtopia" worden getoond en komt de alombekende architect Xaveer De Geyter een lezing geven. Doorlopend is het b:café steeds open. Hier kunnen studenten, assistenten, proffen en sympathisanten tussen pot en pint een gezellige babbel slaan. Avondactiviteiten zoals de docu-vertoning, b:café en de lezing door Xaveer De Geyter  zijn steeds toegankelijk voor iedereen die interesse heeft, en dus niet enkel voor de studenten burgerlijk ingenieur-architect. Onze air dome zal te vinden zijn op de esplanade van gebouw K, die gebouw K en gebouw L met elkaar verbindt.

Het volledige programma kan u hier vinden of op het facebook evenement van bru:tecture.