logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

DOCU 'PORQUE NOS VAMOS' & KARL STRUYF IN CONCERT

dinsdag, 7 maart, 2017 - 20:00 to dinsdag, 7 maart, 2017 - 21:30
La Tricoterie - Fabrique de liens
Théodore Verhaegenstraat 158, 1060 Brussel
Redelijk Eigenzinnig
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
documentaire

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek. 

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie

Porque nos vamos

De documentaire film “Porque nos vamos” gaat over de Spaanstalige migratie in Sint Gillis (Brusselse). Deze film, geregisseerd door Xavier Solano (zelf uit Ecuador), kwam tot stand op vraag van de Spaanstalige gemeenschap in Sint-Gillis nadat zij merkten dat in de viering van 50 jaar migratie ze een constant vergeten bevolkingsgroep waren. Deze documentaire wil de vergeten geschiedenis achterhalen van de Spaanstalige migratiestromen naar België via Sint-Gillis (Brussel). Via gesprekken met vier verschillende mensen met een Spaanse en Latijns-Amerikaanse achtergrond die nu in Brussel wonen laat deze documentaire zien hoe gelijklopend de verschillende migratieverhalen zijn. Tijdens de avant-première waren de reacties unisono positief en ook andere migranten met andere etnische achtergronden herkenden zich in deze verhalen. Deze documentaire kwam tot stand met binnen een samenwerkingsverband tussen GC Pianofabriek en de Dienst Nederlandstalige Aangelegenheden Sint-Gillis. Na de vertoning wordt een uitwisseling met de regisseur voorzien.

Karl Struyf

Karl Struyf, charangospeler en componist, groeide op in Peru. Als 13-jarige begon hij muziekstudies aan de Kodaly school van Lima. Al meteen toonde hij een grote interesse voor de traditionele muziek van de Andes. Hij studeerde verder in antropologie en etnische musicologie aan de KULeuven en woont sindsdien in België. Als muzikant specialiseerde hij zich in de charango, een kleinere versie van de gitaar en erg populair in de Andes-landen. Hij treedt hoofdzakelijk op als solist en voor de gelegenheid presenteert hij een voorproefje van zijn nieuwe project waar hij de akoestische geluiden van de charango combineert met elektronische geluiden van analoge synthesizers.

Inschrijven

De documentaire wordt vertoond op dinsdag 7 maart 2017, vanaf 20u, aansluitend volgen een nabspreking en het concert van Karl Struyf.  

Iedereen van harte welkom in La Tricoterie (www.latricoterie.be).

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’  dienen zich in te schrijven voor deze activiteit.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.