DOCUMENTAIRE: CARNOTSTRAAT 17 (KLARA VAN ES)

dinsdag, 21 maart, 2017 - 20:00 to dinsdag, 21 maart, 2017 - 22:00
Bronks
Varkensmarkt 15-17, 1000 Brussel
Redelijk Eigenzinnig
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
documentaire

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek.

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie

Carnotstraat 17

“Ooit was het een van de mooiste en modernste bioscopen van Antwerpen, een plek waar galapremières van grote Hollywoodfilms talk-of-the-town waren. Nu is het een pand waar migranten uit de gehele wereld, al dan niet legaal, zijn komen wonen. Hoe is het ze hier vergaan en hoe is hun komst gevallen bij de mensen die er al hun hele leven wonen? ‘Carnotstraat 17’ brengt zonder opsmuk de verhalen van deze mensen in beeld.

De filmvertoning wordt gevolgd door een nabespreking met de maakster Klara Van Es..

Inschrijven

Deze activiteit gaat door op dinsdag 21 maart 2017, vanaf 20u, in Bronks (www.bronks.be)

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’  dienen zich in te schrijven voor deze activiteit.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.