Documentaire Casablanca Calling

Cinema RITCS
Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Filmvertoning en nagesprek

Casablanca Calling (2014) vertelt het verhaal van een vreedzame sociale revolutie in Marokko. In een land waar 60% van de vrouwen nooit naar school is geweest werkt sinds 2006 een nieuwe generatie vrouwen als officiële moslimleiders – ‘morchidats’. Casablanca Calling volgt drie van deze leiders –Hannane, Bouchra en Karima – die een islam prediken die gebaseerd is op barmhartigheid, tolerantie en gelijkheid. Hun werk brengt hen naar moskeeën, scholen, huizen, weeshuizen, gevangenissen en naar het platteland. Ze ijveren voor onderwijs voor vrouwen en meisjes, voeren campagne tegen huwelijken bij minderjarigen en moedigen jongeren aan mee te bouwen aan een beter Marokko in plaats van te dromen van een leven in het Westen. (FR en ENG ondertiteld)

Gevolgd door nagesprek met Iman Lechkar (leerstoelhoudster Fatima Mernissi Leerstoel) en documentairemaakster Rosa Rogers

Tickets (aan de ingang, vanaf 19:00u.): € 5,00/€ 2,00 (studenten, CJP-leden, personeelsleden van VUB en de Erasmushogeschool Brussel en partners van de Fatima Mernissi Leerstoel)

Deze avond maakt deel uit van de VUB-genderweek (6-10 maart) en De Vrouwenlente, een maand vol activiteiten met, voor en door Brusselse vrouwen. Een samenwerking van RHEA (Centrum voor gender, diversiteit en intersectionaliteit), VUB-R&D, het Genderactieplan (GAP) en Crosstalks. In samenwerking met de Brusselse partners Citizenne/Vormingplus, GC De Kriekelaar, GC De Vaartkapoen, GC Nekkersdal en De Wijkacademie Molenbeek.