logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Gepakt door de vrijheid ... en de fotograaf. De Vrije Universiteit Brussel (1989-1996) en de schenking van Hilde Braet, fotograaf en cultuurwetenschapper

vrijdag, 1 september, 2017 - 09:00 to dinsdag, 10 oktober, 2017 - 22:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
D
Verdiep 2 en 3
Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven
02 629 24 34
info@cavavub.be
https://www.cavavub.be/
Fototentoonstelling

Fotografe Hilde Braet voerde van 1989 tot 1996 heel wat opdrachten uit voor de VUB. Haar werk leverde iconische beelden op van de Universiteit en het leven op de campussen. Begin 2017 schonk zij CAVA enkele duizenden foto’s en negatieven en verleende zij CAVA daarbij een exclusieve licentie op deze fotoreportages.

Met de tentoonstelling willen de fotografe en CAVA het belang van het schenken van archieven in de verf zetten. Als privé-personen archieven schenken, worden die toegankelijk voor een breed publiek. Het levert vaak een onverwachte kijk op, die leidt tot nieuwe inzichten in onze complexe maatschappij.

Hilde Braet en Frank Scheelings, coördinator van CAVA, selecteerden 34 foto’s. Deze tonen op een sfeervolle en vaak intrigerende manier hoe professoren in vrijheid onderzoek deden en studenten diezelfde vrijheid proefden tijdens hun studentenjaren. Daarnaast herkent de toeschouwer een aantal bekende figuren, wat de tentoonstelling heel toegankelijk maakt.