Infosessie: 'Redelijk Eigenzinnig. Nadenken over Mens en Maatschappij'.

dinsdag, 26 september, 2017 - 11:00 to dinsdag, 26 september, 2017 - 13:00
D2.15
Redelijk Eigenzinnig/Reason and Engage (VUB)
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
Infosessie voor studenten

Benieuwd naar het universiteitsbrede vak 'Redelijk Eigenzinnig. Nadenken over Mens en Maatschappij.'? Op dinsdag 26 september vindt er een infosessie plaats over het wat, waarom en hoe van dit opleidingsonderdeel, voor alle geïnteresseerde studenten.

Kritisch nadenken over actuele maatschappelijke thema’s, een eigen standpunt formuleren en wetenschappelijk onderbouwen, actief deelnemen aan reflectiemomenten met medestudenten uit uiteenlopende disciplines... door deel te nemen aan het vak 'Redelijk Eigenzinnig' ga je actief aan de slag met de VUB-waarden van vrij onderzoek, vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, kritische vorming en wereldburgerschap.

Op het programma voor '17-'18: inspirerende lezingen, interactieve workshops en debatten, documentaires, rondleidingen, ontmoetingen met academici en professionals... met als overkoepelend thema 'nieuwe technologie'.

Studenten werken in een interdisciplinaire team aan een project, vertrekkende van een steunvraag ingediend door een (Brusselse) non-profitorganisatie.

Interesse? Redelijk Eigenzinnig is een keuzevak voor 3 of 6 SP voor studenten vanaf de derde bachelor en/of met 120 behaalde studiepunten.

De infosessie gaat door op 26 september tussen 11u en 13u op campus Etterbeek, gebouw D (lokaal D2.15).

Meer infomatie vind je nu al op redelijkeigenzinnig.be.