Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2016-2017

Gebouw Q, Aula QD
Opleiding Notariaat VUB

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck

De Opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel staat in voor de jaarlijkse organisatie van de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck.

Met deze leerstoel wordt een drievoudig doel beoogd: hulde brengen aan ere-hoogleraar, ere-vrederechter en ere-notaris Gommaar Van Oosterwyck, een gelegenheid scheppen voor oud-studenten van de Opleiding Notariaat om de band met elkaar en met de medewerkers van de opleiding aan te halen, en het woord verlenen aan een gastspreker die een onderwerp dat in rechtstreeks verband staat met het notariaat en de daarmee verwante beroepen, op wetenschappelijke wijze behandelt.

De leerstoel werd voor het eerst ingericht in het academiejaar 1999-2000. Deze leerstoel werd reeds toegekend aan: Prof. Paul Delnoy, Prof. Mariëtte Verrijcken, notaris Marc De Graeve, Prof. Alain Verbeke, notaris Pierre Van den Eynde, Prof. Alfons Heyvaert, notaris Karel Tobback, Prof. Yves-Henri Leleu, de heer Bruno Luyten, Prof. Annelies Wylleman, Prof. Mieke Coene, ere-notaris Patrick Van Hoestenberghe, notaris Alois Van den Bossche, Prof. Hélène Casman, de heer Bart Wylleman, Prof. André Michielsens en Prof. Hans De Decker.

De 18de Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck is dit jaar toegekend aan Mr. Patrick Hofströssler, partner in het advocatenkantoor Eubelius, laureaat van de René Marcq-prijs en sinds vorig academiejaar ook fellow van de Vrije Universiteit Brussel.

Deze leerstoel zal plaatsvinden op vrijdag 28 april 2017 om 14 uur aan de Vrije Universiteit Brussel (Pleinlaan 2, 1050 Brussel, Gebouw Q, Aula QD).

• Onthaal om 14 uur

• Verwelkoming door prof. dr. Elisabeth Alofs

• Introductie leerstoelbekleder door Prof. dr. Alain François

• "De gerechtelijke verdeling: meer loyauteit, minder vermogensleed" door Mr. Patrick Hofströssler

• Slotwoord over de VUB Foundation en het Fellowship Programme door Mevr. Isabelle Marneffe

• Receptie

Om de uitnodiging te downloaden klik hier.

Inschrijvingen

Deelname is gratis mits inschrijving vóór 24 april 2017 via onderstaande inschrijfmodule.
Indien u echter graag een bijdrage levert aan de Opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel kan u een bijdrage doen aan het Fonds Casman & Michielsens (vanaf 40 euro heeft u recht op een fiscaal attest) online of via overschrijving op rekening BE51 0013 6779 3562 (BIC: GEBABEBB) met vermelding van ‘GIFT146 – Fonds Casman & Michielsens’.

De campus is bereikbaar via ingang 13 op de Pleinlaan (ingang 6 op de Triomflaan is gesloten wegens werken). Er is parkeergelegenheid onder de gebouwen Q, B en C.
Meer info over bereikbaarheid/campusplan.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.