logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Mars voor de wetenschap in Brussel

zaterdag, 22 april, 2017 - 14:00 to zaterdag, 22 april, 2017 - 18:00
Brussel
Albertinaplein

The March for Science’ is een recent internationaal initiatief dat  aandacht vraagt voor de onontbeerlijke rol die wetenschap speelt in de maatschappij. Ze komt op voor voldoende gefinancierde en onafhankelijke wetenschap als één van de basisvoorwaarden voor vooruitgang. Ze wijst op het belang van wetenschappers om bij te dragen aan oplossingen voor beleidsvraagstukken.

De directe aanleiding voor het ontstaan van deze beweging is een beleidsheroriëntatie die op verschillende plekken in de wereld de kop op duikt, en waarbij de vrijheid van handelen, communiceren en mobiliteit bij wetenschappers dreigt te worden ingeperkt. Ook de wetenschappelijke fundering van beleidskeuzes komt in het gedrang.

De oproep van ‘The March for Science’ vond op korte tijd veel weerklank bij een waaier aan wetenschappelijke en andere organisaties over de hele wereld. De partners die de ‘March of Science’ steunen zijn organisaties als Earth Day Network maar ook wetenschappelijke verenigingen, zoals the American Association for the Advancement of Science. Eerder schreven 46 vooraanstaande wetenschappelijke organisaties reeds een open brief naar Europese politici die bezorgdheid uit over de beperking van de open uitwisseling van mensen en ideeën in de academische wereld.

Op 22 april 2017 wordt er wereldwijd een mars georganiseerd om het belang van wetenschap in de kijker te zetten. In totaal zullen zo’n 400 marsen in 37 verschillende landen plaatsvinden. In Brussel zal een (stationair) event plaatsvinden van 14 -18u op het Albertinaplein.

Naast de marsen op 22 april, wordt ook de sociale media campagne #ScienceServes gelanceerd. De bedoeling is om beelden en informatie te verspreiden over de substantiële en onmisbare invloed van wetenschap op het dagelijkse leven.

Science March Brussels