Met beide voeten op de grond, kom je nooit vooruit. Openingscollege door Dhr. Paul Lembrechts, CEO VRT

woensdag, 22 februari, 2017 - 18:00 to woensdag, 22 februari, 2017 - 19:45
Auditorium Q
Qc
Vakgroep Communicatiewetenschappen, PERSkring en de Faculteit ES
Tim.Raats@vub.ac.be
gastlezing

De Vakgroep Communicatiewetenschappen, Perskring en de Faculteit ES presenteren:

Openingscollege door Dhr. Paul Lembrechts, CEO VRT

De faculteit Economische en Sociale Wetenschappen & Solvay Business School start het tweede semester met een gastlezing op 22 februari door Paul Lembrechts, CEO van één van de grootste Vlaamse mediabedrijven en één van de meest belangrijke culturele, publieke instellingen in Vlaanderen. We leggen Paul Lembrechts drie vragen voor:

• Welke rol is er nog voor een publieke omroep in een digitaal medialandschap?, dat zich kenmerkt door een enorme hoeveelheid aan mediadiensten, met sociale media die sneller zijn dan traditionele kranten en televisienieuwsuitzendingen, en waarin jongeren steeds minder de weg vinden naar een traditioneel media-aanbod.

• Kan een publieke onderneming met een geschiedenis van bureaucratie en politisering zich ontpoppen tot een modern bedrijf? Hoeveel herstructureringen en meerjarenplannen zijn er nodig om van de VRT een performant en flexibel mediabedrijf te maken en in hoeverre is de VRT dat vandaag al?

• Zien we een opflakkering van politisering van publieke media in Vlaanderen en daarbuiten? Hoe waarborgt de VRT haar onafhankelijk ten opzichte van politici en zien we verschuivingen in de verhouding publieke omroep-politiek, ten goede of juist niet?

Paul Lembrechts studeerde af als dierenarts vooraleer hij daar opleidingen in bedrijfseconomie en marketing aan toevoegde. Na enkele ervaringen op de VRT als omroeper en scenarioschrijver ging hij aan de slag bij Master Foods België. Daar bekleedde hij diverse management- en directiefuncties. Hij stapte in 1995 over naar de bankensector. Hij oefende diverse management- en directiefuncties uit bij de Generale Bank (later Fortis), ABN Amro en Beroepskrediet NV/BKCP Bank. Paul Lembrechts is sinds 1 maart 2016 CEO van de VRT.

Waar en wanneer?

• Auditorium Qc, op 22 februari, 18.00-19.45u.

• Het gastcollege wordt ingeleid door Decaan Joël Branson en Prof. Dr. Tim Raats. Na de gastlezing is er mogelijkheid om vragen te stellen.

Voor wie?

• De lezing is toegankelijk voor alle VUB-studenten en personeel. Voor studenten communicatiewetenschappen, toegepaste economische wetenschappen, bedrijfskunde, handelsingenieur, politieke wetenschappen en sociologie wordt het bijwonen door de faculteit ES hartelijk aangemoedigd.

• Belangrijk: iedereen is welkom, maar registreren is verplicht. Dit doe je hieronder.

• Bij vragen contacteer Prof. Dr. Tim Raats (tim.raats@vub.ac.be).

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.