Panama Papers: van belastingparadijs naar het fiscale vagevuur

woensdag, 26 april, 2017 - 18:00
Karel Van Miert, Pleinlaan 5, 1050 Brussel
Van Gogh
Uitstraling Permanente Vorming vzw
upv@vub.ac.be
In de reeks LESSEN UIT DE FINANCIELE CRISIS?

Door Prof. dr. Mark DelanoteVakgroep Economisch Recht, VUB
Prof. dr. Denis-Emmanuel PhilippeFaculteit Recht, Politieke wetenschappen en Criminologie, Universiteit Luik

Swiss Leaks, Luxleaks, Panama Papers, Bahama’s Leaks,… De media pakt graag uit met fiscaal-exotische verhalen en voedt daarmee de collectieve verontwaardiging.

Maar in hoeverre gaat het hier echt om een nieuw of ongekende fenomenen? In welke mate heeft de (inter)nationale gemeenschap hierop reeds gereageerd? En kan de gelekte informatie effectief fiscale en/of strafrechtelijke consequenties hebben voor de betrokkenen.

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de lezing die in het algemeen het (oneigenlijk) gebruik van zogenaamde fiscale paradijzen in kaart brengt.