PPV: Actualia Rechten

dinsdag, 18 april, 2017 - 18:30 to maandag, 15 mei, 2017 - 21:30
Faculteit: Recht en Criminologie
De lokalen worden bezorgd na inschrijving.
OSB i.s.m. Faculteit Recht en Criminologie en OVB
info@osb.be
Professionele Permanente Vorming voor juristen

In onze voortdurend evoluerende maatschappij laat de noodzaak tot permanente vorming zich op alle vlakken voelen. Ook binnen de juridische sector is er de deontologische plicht om zich permanent te vormen. De Oudstudentenbond VUB vzw biedt de mogelijkheid om hier op een efficiënte manier op in te spelen en de nodige vormingspunten te verzamelen.

Sessies

Dinsdag 18 april 18u30
Actualia Internationaal Recht

Prof. dr. Hendrik Vos

De eurocrisis, de Oekraïnecrisis, LuxLeaks, de terreurdreiging, de vluchtelingencrisis. Telkens opnieuw worden de lidstaten van de Europese Unie met uitdagingen geconfronteerd die ze moeilijk alleen de baas kunnen. In deze lezing bekijkt Hendrik Vos aan de hand van concrete voorbeelden hoe Europa met crisissen omgaat en hoe de leiders zich van top naar top slepen.

Dinsdag 25 april 18u30
Actualia Erfrecht
Prof. Em. Hélène Casman

Het erfrecht wordt hervormd, zo verne­men we. Maar waarom moet het hervormd worden en hoe zou het hervormd worden? Professor Emerita Hélène Casman, erenotaris, lid van de expertenwerkgroep die de minister van justitie hierover adviseert, legt het u uit.

Dinsdag 9 mei 18u30
Actualia Economisch Recht
Prof. dr. Régine Feltkamp

Professor dr Feltkamp schetst samen met dhr. Danhieux een beeld van de actuele ontwikkelingen binnen het Economisch Recht. Tijdens deze sessie zal worden ingegaan op enkele evoluties aangaande het begrip onderneming, de nieuwe richtlijnen inzake de bescherming van be­drijfsgeheimen en vertrouwelijke informatie; recente rechtspraak inzake niet-concurrentie bedingen; consumentenbescherming en marktpraktijken en de geplande hercodificatie van de basiswetgeving. Het geheel zal worden geduid aan de hand van concrete toepassingen.

Maandag 15 mei 18u30
Actualia Arbeidsrecht
Prof. dr. Rauws

Professor dr Rauws focust zich tijdens deze sessie op de nieuwe evoluties inzake de wetgeving tussen werkgever en werknemers. Hierbij wordt o.a. ingegaan op de actuele ontwikkelingen van de zgn. ‘Wet Peeters’ inzake modulering van de arbeidsduur.

Praktisch

De inschrijvingsprijs per sessie bedraagt €65 voor leden en €80 voor niet-leden. De inschrijvingsprijs voor de gehele reeks bedraagt €275 voor leden en €350 voor niet-leden.

Inschrijven kan via info@osb.be of online via www.osb.be/vormingen

In de inschrijvingsprijs zijn inbegrepen:
•    Deelname aan de voordracht
•    Een documentatiebundel
•    Broodjeslunch

Attest
Deelname aan een sessie geeft recht op een attest en 3 vormingspunten.

Locatie en tijdstip
VUB campus, Pleinlaan 2, 1050 Elsene (de lokalen worden bezorgd na inschrijving)

Dinsdag        18 april         18u30-21u30
Dinsdag        25 april         18u30-21u30