Projectwerk binnen PAV: een krachtige leeromgeving

woensdag, 4 oktober, 2017 - 09:00 to woensdag, 4 oktober, 2017 - 12:00
HOGent Campus Ledeganck
K.L. Ledeganckstraat 8 9000 Gent

De Canadese Maggie MCDonell won dit jaar de Global Teacher Prize. Zij is een fervent voorstander van projectmatig werken.

In deze workshop maak je kennis met projectwerk als krachtige leeromgeving binnen PAV. Vertrekkende vanuit noden uit je eigen praktijk krijg je passende kaders aangeboden en zoek je in kleine teams naar oplossingen om meer krachtige leeromgevingen binnen PAV te realiseren.

Doelstellingen

• In team krachtige leeromgevingen binnen PAV ontwerpen via een projectmatige aanpak. Dit houdt in:
    • Uitdagende en levensechte leertaken creëren
    • Integratie van leerlijnen probleemoplossende, zelfsturings- en samenwerkingsvaardigheden
    • Voorzien van passende leerzorg, hetzij evalueren om te leren, differentiatie en coaching
    • Aandacht schenken aan een positief en veilig klasklimaat

Secundair onderwijs: bso, buso, b-stroom; eerste, tweede en derde graad

Beginnende en ervaren leerkrachten PAV ( min. 2 per school), vakgroepvoorzitters, leerkrachten praktijk – beroepsgerichte vakken (PV-vakken)

Extra informatie

Om de professionalisering te kunnen toespitsen op de noden van de deelnemende leerkrachten of teams, vragen we tenminste één week op voorhand:

• Één best-practice ten aanzien van het realiseren van een krachtige leeromgeving in het bso, of een component ervan ( bv bieden van passende leerzorg). We gaan ervan uit dat ook beginnende leerkrachten heel wat te bieden hebben om samen een krachtige leeromgeving te creëren.
  • Een werkzorg waar je als leerkracht of team tegen aanloopt.

We hanteren hier het principe van flipping-the-classroom. Ter voorbereiding worden enkele teksten aangeboden, waarvan de deelnemers er op voorhand min. één van lezen. De teksten kunnen helpen om de eigen leernoden en best-practices scherp te krijgen.

Deze nascholing wordt georganiseerd door GO! Pedagogische Begeleidingsdienst en mee georganiseerd door de VUB en HoGent.

Lesgevers

Inge Placklé. Inge lerarenopleider PAV, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en Hogeschool PXL.

Jo Cochuyt. Jo is lerarenopleider PAV, verbonden aan HoGent.

Hoe inschrijven? http://pro.g-o.be/kalender/detail/3733/6328

Locatie HoGent Campus Ledeganck