logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

RECFA meeting in Brussel

vrijdag, 21 april, 2017 - 09:00 to zaterdag, 22 april, 2017 - 13:00
Le Plaza Hotel
Blvd Adolphe Max 118-126 | B-1000 Brussel
IIHE - ELEM
026293203
marleen.goeman@vub.ac.be
http://indico.iihe.ac.be/indico/conferenceDisplay.py?confId=1095
International meeting

De "European Committee for Future Accelerators" (ECFA) is een commissie die de lange termijn planning van de Europese faciliteiten voor hoge energie fysica stuurt. Bijgevolg een bijzonder relevante commissie op het hoogste Europees niveau. Website: https://ecfa.web.cern.ch . In de "Restricted ECFA" (RECFA) zetelt een afgevaardigde van elk Europees land dat lid is van het CERN. Voor België is professor Jorgen D'Hondt momenteel deze afgevaardigde.

RECFA bezoekt elk jaar verschillende Europese landen om een overzicht te krijgen van de activiteiten en plannen. Na 6-7 jaar zijn we Europa rond, waarna de cyclus opnieuw start. Na het horen van de presentaties van de activiteiten in een land, is een van de belangrijkste doelstellingen van het bezoek om advies uit te brengen naar de onderzoeksgemeenschap en de beleidsmakers. Het laatste bezoek aan België was in 2010: http://indico.cern.ch/event/85274/

Op 21-22 april komt RECFA België bezoeken. Professor Jorgen D'Hondt staat in voor de organisatie van dit event. De sessie op 21 april is een open sessie waar typisch naast de RECFA leden en de Belgische onderzoekers, een vertegenwoordiging aanwezig is van de beleidsmakers. In de Belgische context is dit het FWO en FNRS. De beleidsmakers (of hun afvaardiging) zijn ook welkom op het avondmaal. Ook zullen de directeur van CERN, DESY, Frascati, enz aanwezig zijn, zowel tijdens de dag als voor het avondmaal.

Dit zal doorgaat te Brussel in het hotel Le Plaza. Het organiserend land staat in voor de organisatie, catering en de kosten die hierbij komen. Voor België trachten we te werken aan een 50/50 verdeling tussen beide landsdelen.

Voorlopige agenda van de Open Sessie in bijlage. Op 22 april is er ook een Closed Sessie enkel voor de leden van RECFA.