SLOTevent REDELIJK EIGENZINNIG

www.redelijkeigenzinnig.be
social event

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek.

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 bogen we ons over het thema migratie

Slotevent

We sluiten het academiejaar af met een toon- en uitwisselingsmoment. Studenten en betrokken partners delen hun ervaringen en slotbevindingen.

Samira Saleh (oa Female Takeover, Let's Go Urban, Slambassadrice België bij Next Generation Speaks) opent de avond met ene paar van haar beklijvende teksten.

Heel de avond lang worden er kortfilms en documentaires getoond in verband met de thema's migratie & burgerschap (afstudeerwerken RITCS).

Hussein Rassim en Saif Al-Qaissy brengen muziek uit het Midden-Oosten.

Een selectie van werken uit 'MyGraphicStory', een project van vzw Ella waarin jongeren aan de hand van een verhaal, beeld of gedicht uitdrukken wat ‘migratie’ voor hen betekent, wordt tentoongesteld.

Reden genoeg om even langs te komen!

Inschrijven

Het slotevent gaat door op dinsdag 18 april 2017, vanaf 18u in en rond de promotiezaal (VUB, campus Etterbeek, gebouw D).

Iedereen van harte welkom.

Registreren helpt om in te schatten hoeveel mensen we zullen mogen verwelkomen.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.