TALK Alumni Drink & Lezingen ‘Brussel in de literatuur’

woensdag, 17 mei, 2017 - 18:30
Promotiezaal D.2.01
Vakgroep Taal- en Letterkunde

De opleidingen Taal- en Letterkunde, de nieuwe meertalige masteropleiding Linguistics and Literary Studies en de vakgroep Linguistics and Literary Studies halen samen met de VUB de banden tussen de universiteit en de stad aan.

Graag nodigen we je als TALK-alumnus uit op woensdag 17 mei 2017 om 18.30 uur, voor een literaire ontdekkingsreis door Brussel. Gidsen van dienst zijn Helen MacEwan, voorzitter van de Brussels Brontë Group en auteur van The Brontës in Brussels (2014) en Joseph Van Wassenhove, auteur van Bruxelles. La vie quotidienne au 19e siècle par les écrivains de l'époque (2016).

Gastheer en gastvrouw zijn Prof. dr. Daniel Acke (Franstalige letterkunde) en Prof. dr. Elisabeth Bekers (Engelstalige letterkunde), redacteurs van Brussel schrijven. De stad als inspiratiebron sinds de 19e eeuw/Écrire Bruxelles. La ville comme source d'inspiration depuis le 19e siècle (VUB Press 2016). Dit tweetalig boek bevat o.a. bijdragen van letterkundige collega’s uit verschillende taalgebieden, nl. de professoren Diana Castilleja, Christophe Collard, Dirk Vanden Berghe en Hans Vandevoorde en de onderzoekers Lesley Penné, Cathérine Thomas en Marc van Zoggel.

Na de lezingen kan je op de drink nog even napraten, herinneringen ophalen en netwerken met oud-klasgenoten, huidige TALK-studenten, emeriti en academisch personeel.

Programma:

• 18.30: Verwelkoming door Prof. dr. Wim Vandenbussche, vakgroepsvoorzitter Linguistics and Literary Studies
  • 18.40: Inleiding door Prof. dr. Daniel Acke en Prof. dr. Elisabeth Bekers, samenstellers van Brussel schrijven/Ecrire Bruxelles (2016)
  • 18.50: Lecture by Helen MacEwan, author of The Brontës in Brussels (2014) & conférence par Joseph Van Wassenhove, auteur de Bruxelles. La vie quotidienne au 19e siècle par les écrivains de l'époque (2016)
  • 20.00: Alumni drink & networking event
Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.