logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

TECHNOPOLITICS: Eeuwig jong, altijd gezond

woensdag, 15 februari, 2017 - 19:00
Campus: Brussels Health Campus
Aula Brouwer
Technopolitics
conferentie

TechnopoliticsWie wil er niet eeuwig jong en gezond blijven? De sleutel tot die eeuwige jeugd en een leven zonder lijden schuilt in ons DNA. Verschillende nieuwe technologieën liggen onder de microscoop. Via genome editing roeien we straks ziektes bij de kiem uit. Dat heeft niet alleen grote gevolgen voor onze persoonlijke gezondheid, het schudt ook het gezondheidsbeleid en de sociale zekerheid door elkaar. Maar is onze regelgeving aangepast aan de medische revolutie?

Deze en andere vragen staan centraal op de derde editie van Technopolitics op woensdag 15 februari op de Brussels Health Campus in Jette. Technopolitics zag twee jaar geleden het levenslicht aan de VUB als een forum dat technologie en poltiek dichter bij elkaar wil brengen. Alumna, VUB Fellow en politica Els Ampe is initiatiefneemster van Technopolitics.

Technopolitics pakt uit met drie topsprekers: minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block, wetenschapper en VIB-directeur Jo Bury en CEO van het UZ Brussel Marc Noppen. De inleiding gebeurt door initatiefneemster Els Ampe.

Alle presentaties verlopen in het Engels. Aansluitend is er een receptie. De twee vorige edities van Technopolitics lokten meer dan 200 deelnemers. Technopolitics vindt nu voor de eerste keer op de Brussels Health Campus in Jette plaats. Afspraak op woensdag 15 februari om 19u00 in Aula Brouwer (gebouw A), Laarbeeklaan 103.

De toegang is opnieuw gratis, maar u moet zich wel vooraf inschrijven via info@elsampe.be. U kunt Technopolitics ook op Twitter volgen.