logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

(Verstikkende) controle op kinderen door "slim" speelgoed en GPS-trackers

donderdag, 30 november, 2017 - 18:30
Muntpunt, Mallemunt + 3 (Schildknaapgebouw)
Munt 6, 1000 Brussel
Privacy Salong met SMIT-VUB en Muntpunt
Avondlezing

Gebruik maken van draagbare opsporingstoestellen en 'slim' speelgoed om je kinderen te controleren? Hoe ver kunnen ouders gaan? Een debat over de privacy van kinderen en de verplichting van ouders om voor hun veiligheid te zorgen.

Ouders hebben een wettelijke verplichting om hun kinderen te beschermen en voor hun veiligheid te zorgen. In toenemende mate maken 'helikopterouders' gebruik van draagbare opsporingstoestellen en 'slim' speelgoed om te controleren waar hun kinderen zijn en wat ze doen. Zulk toezicht kan soms te ver gaan omdat het recht op privacy van kinderen kan geschonden worden door de ouders, door de technologie zelf en mogelijk door derden.

Hoe ver mogen ouders gaan? Wanneer verandert bescherming in negatieve controle? Hoe vinden we het juiste evenwicht tussen de veiligheid en de privacy van kinderen? Het debat zal de juridische, sociale, pedagogische en technologische aspecten van deze nieuwe technologieën om kinderen te controleren en te beschermen verkennen.

Met Nel Broothaerts (Childfocus), Erika Coene (Gezinsbond), Eva Lievens (Universiteit Gent), en Bruno Vanobbergen (Kinderrechtencommissaris) | Gemodereerd door Amélie Rombauts (auteur ‘Framily', trend researcher en freelance journaliste).

Georganiseerd door Privacy Salon met ondersteuning van SMIT-VUB in samenwerking met Muntpunt

Praktisch 

Wanneer donderdag 30 november 2017, 18:30 tot 20:00

Waar Muntpunt, Mallemunt +3 (Schildknaapgebouw), Munt 6, 1000

Inschrijving via  https://icontact.muntpunt.be/civicrm/event/register?reset=1&id=21849

Event pagina http://www.privacysalon.org/events/2017/10/5/verstikkende-controle-op-de-kinderen-door-slim-speelgoed-en-gps-trackers-opsporingstoestellen